Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ασωτία και αθωότητα"

Το Θέατρο "Ερευνας" γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια λειτουργίας του με το έργο του Ρίτσαρσον "Ασωτία και αθωότητα",που ανεβαίνει σήμερα στην Κεντρική Σκηνή, ενώ στην Παιδική Σκηνή ανεβαίνει από την Κυριακή το έργο "Ενα δέντρο που το λένε Νικόλα" των Ποταμίτη - Πιτσούνη.

Το έργο "Ασωτία και αθωότητα" βασίζεται στο μυθιστόρημα "Πάμελα", που υπήρξε το πρώτο μπεστ σέλερ στην ιστορία του βιβλίου και η ηρωίδα του, η Πάμελα Αντριους, θεωρήθηκε πατριάρχης του φεμινιστικού κινήματος. Το έργο ως μύθος πραγματεύεται το πάθος ενός Αγγλου ευγενούς για την υπηρέτριά του, την αγνή και αθώα Πάμελα. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ποταμίτη.

Το έργο της Παιδικής Σκηνής μιλάει για ένα δέντρο που αντικαθιστά τις ρίζες του με πόδια, για να εξερευνήσει τα πέρατα του κόσμου και να βρει το νέκταρ της ευτυχίας. Στο τέλος όμως καταλαβαίνει ότι αυτή η εξερεύνηση γίνεται καλύτερα με τις ρίζες που προχωρούν στην καρδιά της Γης, παρά με τα πόδια που εξερευνούν το φλοιό της. Η σκηνοθεσία είναι του Δ. Ποταμίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ