Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ο,τι δώσουν οι εφοπλιστές..!

Ολοκληρωμένη πρόταση ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" για τη διεκδίκηση ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας

Με τη λογική "ό,τι δώσουν οι εφοπλιστές", ξεκινάει ουσιαστικά τον... αγώνα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης για το 1999 με τις εφοπλιστικές Ενώσεις. Ετσι χτες η ΕΕ της ΠΝΟ αποφάσισε, κατά πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ), ότι θα διεκδικήσει 8% αύξηση, ποσοστό, όμως, που είναι διαπραγματεύσιμο προς... τα κάτω!

Οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας απέρριψαν το διεκδικητικό πλαίσιο που παρουσίασαν η ΠΕΜΕΝ και "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",στο οποίο προβλέπεται η έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης που θα προβλέπει 20% αύξηση αποδοχών και την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων, όπως καθιέρωση 7ωρου - 35ωρου με την ταυτόχρονη βελτίωση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Επίσης, την προστασία του δικαιώματος στη δουλιά, την ανάκληση όλων των εγκριτικών πράξεων, την αναμόρφωση του ΓΕΝΕ σύμφωνα με τις προτάσεις του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, τη συμμετοχή εκπροσώπων των ναυτεργατών στον καθορισμό των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, τη διατήρηση και επέκταση του προστατευτισμού των εσωτερικών θαλάσσιων συγκοινωνιών, την αύξηση όλων των επιδομάτων στο 80% του μισθού, την καθιέρωση επιδόματος πολυετίας, την αύξηση των ημερών αδείας και άλλα. Οσον αφορά το ΝΑΤ, τα δύο σωματεία διεκδικούν την κάλυψη των ελλειμμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό, την καθιέρωση τριμερούς εισφοράς και την αύξηση των συντάξεων στο 80% του μισθού.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, με πρωτοβουλία της ΠΕΜΕΝ και του "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", έγινε μαζική παράσταση των ανέργων ναυτεργατών που διώκονται από την Εστία Ναυτικών,λόγω των οφειλών τους προς το ίδρυμα. Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και ο γγ της Ομοσπονδίας Ι. Χαλάς που είναι και πρόεδρος του ιδρύματος, αποφάσισαν ότι οι άνεργοι θα παραμείνουν στην Εστία μέχρι να βρουν δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ