Πέμπτη 5 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Τους ενοχλεί η ανάδειξη της πραγματικής διαχωριστικής γραμμής

Δήλωση του μέλους του ΠΓ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ για την προχτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού

Η αντικομμουνιστική επίθεση του πρωθυπουργού δείχνει την αδυναμία του να αντιπαρατεθεί πειστικά στις πολιτικές φιλολαϊκές θέσεις του ΚΚΕ,υπογραμμίζει με δήλωσή του ο Ορέστης Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, για την προχτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή. Συγκεκριμένα, ο Ορέστης Κολοζώφ δήλωσε:

"Η αντικομμουνιστική επίθεση, που ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε χτες (προχτές) το βράδυ στη Βουλή κατά του ΚΚΕ, αποδείχνει την αδυναμία του ιδίου και της κυβέρνησής του ν' αντιπαρατεθούν πειστικά στις σαφείς πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ, στο φιλολαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής του Κόμματός μας. Εκφράζει την ανησυχία της οικονομικής ολιγαρχίας μπροστά στη δυνατότητα να γίνει υπόθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων η πολιτική κατά της ΟΝΕ και γενικά κατά των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Αυτό που ενοχλεί τον Κ. Σημίτη είναι το γεγονός ότι το ΚΚΕ αναδείχνει την πραγματική διαχωριστική γραμμή με τη ΝΔ. Την αντιμετωπίζει με βάση το σήμερα και όχι με βάση τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Αυταπατάται ο πρωθυπουργός αν πιστεύει ότι θα μπορέσει με τον αντικομμουνισμό να περιχαρακώσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, να τον κρατήσει εγκλωβισμένο με εκβιασμούς και ψεύτικα διλήμματα. Οι εργαζόμενοι, είτε ψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ, είτε τη ΝΔ, είτε άλλα κόμματα, θα συναντηθούν στον ενιαίο αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, για την απόκρουση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν είναι πολύ μακριά η μέρα που η σημερινή ανησυχία του Κ. Σημίτη θα γίνει αγωνία για την τύχη της αντιλαϊκής πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ