Σάββατο 7 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ο Μητσοτάκης "ξαναχτυπά"

Ρήγμα στην εικόνα που καλλιεργεί η ηγεσία της ΝΔ για "το τέλος των εσωκομματικών προβλημάτων" επέφερε ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος "υπενθυμίζει" την παρουσία του με την προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που γίνει συνεργασία με την ΠΟΛ.ΑΝ. στις Ευρωεκλογές, τότε ο ίδιος θα ηγηθεί ψηφοδελτίου σε νέο κόμμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να "κτυπήσει" σε μια στιγμή που, από τη μια η κυβέρνηση Σημίτη έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και, από την άλλη στη Ρηγίλλης έχει υποχωρήσει αισθητά το κλίμα θριαμβολογίας και έχει αντικατασταθεί από σκεπτικισμό για τις μελλοντικές κινήσεις και την πορεία προς την εξουσία.

Ο Κ. Μητσοτάκης, με αφορμή συνέντευξη του Κ. Καραμανλή στο περιοδικό "Βουλή - Ευρωβουλή" στο οποίο, κατά τη γνώμη του, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αποσαφηνίζει επαρκώς το ζήτημα ενδεχόμενης συνεργασίας με το κόμμα Σαμαρά, φρόντισε να στείλει μήνυμα στη Ρηγίλλης, μέσω του "Αδέσμευτου Τύπου" (του Δ. Ρίζου). Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να δηλώνει, μέσω κύκλων, ότι "αν υπάρξει συνεργασία ΝΔ - ΠΟΛ.ΑΝ. στις Ευρωεκλογές, θα ηγηθώ προσωπικά ο ίδιος ψηφοδελτίου".

Η Ρηγίλλης προτιμά να υποβαθμίζει το θέμα, επικαλούμενη ότι πρόκειται για δήλωση κύκλων και όχι του ιδίου του Κ. Μητσοτάκη και επαναλαμβάνοντας τη θέση του Κ. Καραμανλή ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής του Αντ. Σαμαρά. Από την πλευρά της η Πανδρόσου επαναλάμβανε τη γνωστή θέση περί αυτόνομης καθόδου στις Ευρωεκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης, μετά την οριοθέτηση, από τον Κ. Καραμανλή, των σχέσεων του με τη ΝΔ - "υπεράνω - και εκτός - του κόμματος" - αναζητεί έναν ξεχωριστό "υπερκομματικό" ρόλο στην πολιτική ζωή αλλά και τρόπους για να το πετύχει. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει αποδεχτεί την "τιμητική αποστρατεία" στην οποία τον ωθεί ο Κ. Καραμανλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ