Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΤΩΝ"
"Να κάνουμε την ΠΕΝΕΝ ταξικό μετερίζι"

"Το σωματείο μας μπορούμε να το κάνουμε αγωνιστικό μετερίζι, ικανό να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της ταξικής πάλης".Αυτό υπογραμμίζει στην προγραμματική διακήρυξή της, η παράταξη "Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών" (υποστηρίζεται από τη Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση), καλώντας τους ναύτες να εμπιστευτούν το αγωνιστικό της ψηφοδέλτιο και να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην πολιτική κυβέρνησης - εφοπλιστών. Οι εκλογές στην Ενωση Ναυτών για την ανάδειξη νέας διοίκησης έχουν ξεκινήσει από τις 26 Οκτώβρη και θα ολοκληρωθούν το Φλεβάρη.

"Αυτοί που εμφανίζονται σαν "ουδέτεροι" και "αυτόνομοι είναι χωμένοι μέχρι το λαιμό στα πιο βρώμικα παιχνίδια συναλλαγής με την εξουσία, είναι εξαρτημένοι από την εφοπλιστική λογική, γνωστοί θαμώνες των διαδρόμων του ΥΕΝ. Τα τελευταία χρόνια το σωματείο μας μαράζωσε. Εχασε το κύρος του, στήριξε την αντιναυτεργατική πολιτική του ΥΕΝ, κατάντησε ουρά της χρεοκοπημένης πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΝΟ. Τα παραδείγματα του κατήφορου είναι αμέτρητα", σημειώνεται στη διακήρυξη, όπου υπογραμμίζεται στη συνέχεια: "Η συμβιβασμένη ομάδα του Αντώνη Νταλακογιώργου (πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης) που χρησιμοποιεί τον ψεύτικο τίτλο "Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση", επιβάλλεται να καταψηφιστεί και μαζί της να καταψηφιστούν οι συνδυασμοί με τον τίτλο "Ενωτική Κίνηση" και "Ανανεωτική Αγωνιστική Συνεργασία", που έβαλαν πλάτη στο ξεπούλημα των συμφερόντων του κλάδου".

Μάλιστα, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ συμφώνησε επίσημα, με τα αντιναυτεργατικά μέτρα εφοπλιστών και ΥΕΝ για τη δραστική μείωση των Ελλήνων από την οργανική σύνθεση των ποντοπόρων πλοίων, ενώ "ο Α. Νταλακογιώργος - αναφέρεται - χωρίς ντροπή πίεζε τους εφοπλιστές και το ΥΕΝ να βιαστούν για την εφαρμογή τους. Διέδιδε ότι θυσιάζοντας άλλες ειδικότητες οι εφοπλιστές και το υπουργείο θα κάνουν χάρη στους ναύτες".

Ο ΑΣΝ στη διακήρυξή του υπογραμμίζει: "Οι ναύτες, οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι έχουν ιερή υποχρέωση να συντονίσουν τους αγώνες τους και να συγκροτήσουν αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης, που θα ανατρέψει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης". Προς αυτή την κατεύθυνση καλεί τους ναύτες να ενώσουν τη φωνή τους με τις ταξικές δυνάμεις και να συντονίσουν τη δράση τους με τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ