Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χάνουν και τις αποζημιώσεις

Εκτός από τη δουλιά τους χάνουν τώρα και τις αποζημιώσεις τους οι 300 εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας "ΡΟΚΑ" στη Λάρισα! Οι εκκαθαρίστριες τράπεζες - οι οποίες κατέχουν και το 51% των μετοχών - Εθνική Κεφαλαίου και Bank of America - δεν τους συμπεριέλαβαν στη λίστα με τους πιστωτές που πρέπει να πληρωθούν! Και αυτό γιατί ο σύνδικος που ανέλαβε την πτώχευση της"ΡΟΚΑ" το 1992 "παρέλειψε" να τους... απολύσει! Οι συνέπειες αυτής της "παράλειψης" μετακυλιούνται τώρα στις πλάτες των εργαζομένων, οι οποίοι δε βρήκαν το δίκιο τους ούτε στο Πρωτοδικείο Λάρισας που έκρινε ότι δε δικαιούνται αποζημίωσης!

Χτες, τα μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον διευθυντή της Εθνικής Κεφαλαίου, κ. Κοντογιάννη. Μια συνάντηση που απέβη άκαρπη, όπως και οι προσπάθειες των συνδικαλιστών να συναντήσουν κάποιον αρμόδιο στο υπουργείο Εργασίας. Τις επόμενες μέρες το σωματείο θα συγκαλέσει τη γενική συνέλευση των εργαζομένων, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για τις παραπέρα ενέργειές τους.

Να σημειωθεί ότι η "ΡΟΚΑ" κηρύχτηκε σε πτώχευση τον Μάρτη του '92, ο σύνδικος δεν κοινοποίησε ως όφειλε τις απολύσεις και οι εργαζόμενοι συνέχισαν να εργάζονται σε άλλες εταιρίες, που νοίκιασαν τις κτιριακές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις της "ΡΟΚΑ". Τον Νοέμβρη του '94 η επιχείρηση υπάγεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Εκτοτε έγιναν πολλές προσπάθειες να πωληθεί κάτι που τελικά έγινε τον περασμένο Ιούλη, οπότε και αγοράστηκε για 500 εκατομμύρια δραχμές από τη "ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ