Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προς "κανόνι" η "Artisti Italiani"

"Κανόνι" ετοιμάζεται να βαρέσει η γνωστή εταιρία ετοίμων ενδυμάτων "Artisti Italiani",μεθοδεύοντας ταυτόχρονα την απόλυση των 150 εργαζομένων της με τη μισή αποζημίωση. Τα σχέδιά της αυτά συνοδεύονται από την κατάλληλη δόση εκβιασμών, αλλά και υποσχέσεων για... νέες θέσεις εργασίας που υπόσχεται σε νέα επιχείρηση που "θα" δημιουργήσει.

Να σημειωθεί ακόμα ότι στους εργαζόμενους οφείλονται ένσημα από το 1997, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η μη παρέμβαση του ΙΚΑ, παρότι έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες.

Τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης,που σε κοινή ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τα "εικονικά λουκέτα και την ταυτόχρονη δημιουργία "νέων" επιδοτούμενων και κρατικοδίαιτων μονοπωλιακών επιχειρήσεων στο χώρο του εμπορίου".

Η ανακοίνωση των σωματείων καταλήγει καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, και όσους τη στηρίζουν, που "με οδηγό τον "εθνικό στόχο" της ΟΝΕ δημιουργούν προϋποθέσεις ώστε οι εργαζόμενοι να οδηγούνται στην ανεργία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση". Τέλος, προειδοποιούν ότι τα σχέδια αυτά δε θα περάσουν έτσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ