Τετάρτη 18 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δε λειτουργεί η εντατική παίδων

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου

Πέντε ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που αποφασίστηκε η δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο "Ιπποκράτειο" Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και όμως δεν έχει αρχίσει ακόμα η λειτουργία της. Αιτία η έλλειψη χώρου για τη στέγασή της και μη κάλυψη των απαραίτητων θέσεων.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και στην απάντησή του ο αρμόδιος υφυπουργός Θ. Κοτσώνης παραδέχτηκε μεν τα καταγγελλόμενα, αλλά επιχείρησε να τα δικαιολογήσει. Συγκεκριμένα, είπε ότι πάρα πολύ σύντομα θα λειτουργήσει η συγκεκριμένη μονάδα και αναφερόμενος στη μέχρι σήμερα καθυστέρηση, είπε ότι ναι μεν έχει βρεθεί ο χώρος για τη στέγασή της και ο απαραίτητος εξοπλισμός, αλλά δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι γιατροί. Για την έλλειψη αυτή είπε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι παρά τους διαγωνισμούς που έχουν γίνει δεν προσήλθαν γιατροί να καλύψουν τις θέσεις και γι' αυτό θα προκηρυχτεί νέος.

Ο Στ. Παναγιώτου υπογράμμισε ότι δεν είναι ικανοποιητικές οι δικαιολογίες του υφυπουργού και τόνισε ότι για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την άρνηση των γιατρών να καλύψουν τις θέσεις, πρέπει να θεσπίσει ειδικά κίνητρα (οικονομικά, εκπαιδευτικά κ.ά.) γιατί πρόκειται για θέσεις που έχουν μεγάλη δυσκολία και πολύ ψυχικό φόρτο. Μάλιστα ανέφερε ότι η μη λειτουργία της μονάδας έχει μεγάλες επιπτώσεις για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ