Τετάρτη 18 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοπαρουσιάσεις

"Η κοινωνική θέση των γυναικών στο έργο του Παπαδιαμάντη", τιτλοφορείται το βιβλίο της Μαρίας Γκασούκα,που παρουσιάζουν σήμερα (7.30μμ) στο"President" (Λ. Κηφισίας 41-43) το Κέντρο Ερευνας και Τεκμηρίωσης και οι εκδόσεις "Φιλιππότη".Για τη συγγραφέα και το έργο της θα μιλήσουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Μιχάλης Μερακλής, Νίκη Καλτσόγια - Τουρναβίτη, Χριστίνα Αντωνοπούλου.Η εκδήλωση πραγματοποιείται στη μνήμη του Χρήστου Β. Χειμώνα.

  • Στο "Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104" (Θεμιστοκλέους 104) των εκδόσεων Καστανιώτη αρχίζει σήμερα (8μ.μ.) ο κύκλος εκδηλώσεων του λογοτεχνικού καφενείου, με θέμα το βιβλίο του Ανδρέα Μήτσου "Γέλια",για το οποίο θα μιλήσει η Ευγενία Φακίνου.Αύριο, στο λογοτεχνικό καφενείο ποίησή του θα διαβάσει ο Θανάσης Χατζόπουλος.
  • Στο "Σπίτι της Κύπρου" αύριο (8.30μ.μ.) θα παρουσιαστούν τα βιβλία του Νίκου Ορφανίδη: "Επιβατηγό "Ρέθυμνο"" (εκδόσεις "Πατάκης"), "Ο Αγγλος έφυγε ευτυχισμένος" ("Εστία"), "Ο ελληνικός Καβάφης" ("Παρουσία"). Για τα δύο πρώτα θα μιλήσει ο καθηγητής Νάσος Βαγενάς.Για το τρίτο ο καθηγητής Φώτης Δημητρακόπουλος.
  • Την Παρασκευή (8μ.μ.) στη "Στοά του Βιβλίου" θα παρουσιαστούν τα εξής βιβλία: Χρήστου Καρδαρά "Ιωακείμ Γ - Χαρ. Τρικούπης. Αντιπαράθεση" (εκδόσεις "Τροχαλία"), Ζήσιμου Λορεντζάτου "Διόσκουροι" ("Δόμος"), και Χαιρέας και Καλλιρρόη" του Χαρίτωνος Αφροδισιέως ("Ροδακιό"). Θα μιλήσουν οι: πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Βασίλης Λεντάκης.
  • Στην αίθουσα του "Παρατηρητή" (Π. Π. Γερμανού, Θεσσαλονίκη) αύριο (6μ.μ.), θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη "Στο τέλος μιλάει το πανί" (αφορά στον κινηματογράφο μας από το 1950 - 1970). Θα μιλήσουν οιΑχιλλέας Ψαλτόπουλος, Σπύρος Παγιατάκης, Ιάσονας Τριανταφυλλίδης.
  • Στο βιβλιοπωλείο "Πρωτοπορία" (Γραβιάς 9 - 13) το Σάββατο (12 μ.) οι εκδόσεις "Αγκυρα" οργανώνουν εκδήλωση για τα παιδιά, με αντικείμενο το βιβλίο της Αγγελικής Βαρελά "Τα παπουτσάκια που λένε παραμύθια".Τα παιδιά θα παίξουν με συντροφιά έναν κλόουν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ