Τετάρτη 18 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Περιβόλι" τραγουδιών

Συντελεστές: Μπάμπης Τσέρτος, Γιάννης Πέτρου, Ελένη Καλαϊτζίδου, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Φίλιππα και δεκαμελής ορχήστρα.

Χώρος παλιός, αγαπημένος, "σημαδεμένος" από το προοδευτικό ελληνικό τραγούδι: "Το περιβόλι τ' ουρανού" (Λυσικράτους 19 και Αμαλίας 50).

Πρόγραμμα: Μια μεγάλη διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι και ύστερα "χορταστικές" και εύγευστες αναφορές στα ρεμπέτικα, αρχοντορεμπέτικα, παραδοσιακά και σμυρναίικα τραγούδια.

Μπαλάντες και κομμάτια του Νέου Κύματος, τραγούδια αγαπημένα των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Λοϊζου, Κορακάκη και άλλων δημιουργών ανοίγουν το πρόγραμμα που παρουσιάζεται στο "Περιβόλι τ' ουρανού", καθημερινά (εκτός Κυριακής και Δευτέρας). Το μελωδικό "ταξίδι" αλλάζει ρότα, όταν στη σκηνή ανεβαίνει ο Μπάμπης Τσέρτος, ερμηνεύοντας τραγούδια που ανάβουν το κέφι και ξεσηκώνουν για χορό. Οι δρόμοι των ρεμπέτικων συναντώνται με αυτούς των παραδοσιακών, προσφέροντας συγκινήσεις, ενώ χρώματα μιας άλλης εποχής πλημμυρίζουν το χώρο μέσα από τα αρχοντορεμπέτικα και τα αθάνατα λαϊκά τραγούδια, που συνθέτουν το πρόγραμμα που παρουσιάζεται και έχει επιμεληθεί ο Μπ. Τσέρτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ