Σάββατο 21 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλού βρέχει για κυβέρνηση - ΕΥΔΑΠ

Μια συνηθισμένη νεροποντή, όπως η χτεσινή, στάθηκε αρκετή για να βρεθεί στα όρια της υπερχείλισης για δύο ώρες το μεσημέρι ο Κηφισός στην περιοχή του Μοσχάτου, από τη διασταύρωση με την Πειραιώς ως τις εκβολές του, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στην κυκλοφορία των οχημάτων, όσο και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τα δρομολόγια του οποίου σταμάτησαν για 50 λεπτά της ώρας. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το ποτάμι δε θα πλημμυρίσει το επόμενο διάστημα, σε κάποια νέα επιδείνωση του καιρού.

Να σημειώσουμε ότι στο σημείο αυτό τα αντιπλημμυρικά έργα εκβάθυνσης του Κηφισού δεν έχουν ξεκινήσει, επειδή το ΥΠΕΧΩΔΕ περιμένει να τα αναθέσει "πακέτο" με τα έργα για την κάλυψη του ποταμού και τη μετατροπή του σε αυτοκινητόδρομο!

Να προσθέσουμε ότι συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ χρειάστηκε να επέμβουν σε 45 φωτεινούς σηματοδότες της πρωτεύουσας, οι οποίοι είχαν σταματήσει εξαιτίας της πρωινής διακοπής του ρεύματος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγαλύτερο κυκλοφοριακό κομφούζιο από το συνηθισμένο που παρατηρείται σε περιπτώσεις βροχόπτωσης στο Λεκανοπέδιο.

"Ολα καλά" τα βρίσκει η ΕΥΔΑΠ

Στις 564 έφτασε ο αριθμός των κλήσεων για επεμβάσεις στα δίκτυα αποχέτευσης, που δέχτηκε η ΕΥΔΑΠ από το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Οπως ανακοινώθηκε από την Επιχείρηση, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων (καθαρισμοί φρεατίων και εσχαρών, άντληση υδάτων από δρόμους, υπόγειακλπ.) κινητοποίησε 120 άτομα με τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Τις περισσότερες κλήσεις (129) δέχτηκε ο τομέας των βορειοανατολικών περιοχών της πρωτεύουσας (Αγ. Παρασκευή, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Κηφισιά, Μαρούσι, Μελίσσια, Μεταμόρφωση, Παπάγου, Χολαργός, Χαλάνδρι, Ψυχικό κ.ά.). Ακολούθησαν ο τομέας των νοτιοανατολικών περιοχών (Αθήνα, Αλιμος, Αγιος Δημήτριος, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Π. Φάληρο, Ηλιούπολη κ.ά.) με 120 κλήσεις, ο τομέας των νοτιοδυτικών περιοχών (Πειραιάς, Νίκαια, Κορυδαλλός, Μοσχάτο, Κερατσίνι, Ρέντης, Ταύρος, Αγία Βαρβάρα) με 118 κλήσεις, ο τομέας του Κέντρου (Αθήνα, Βύρωνας, Ζωγράφου, Καισαριανή) με 99 κλήσεις και ο τομέας των βορειοδυτικών περιοχών (Αθήνα, Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ν. Φιλαδέλφεια, Ιλιον κ.ά.) με 98 κλήσεις.

Παρ' όλα αυτά η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότι τα περιστατικά αυτά ήταν μειωμένα σε σύγκριση με άλλες φορές, ενώ προσθέτει ότι "το υφιστάμενο σύστημα αποχέτευσης ομβρίων στα πλαίσια των δυνατοτήτων του λειτούργησε ικανοποιητικά με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπου λόγω μεταφοράς φερτών υλικών (σακούλες, σκουπίδια, μπάζα) παρουσιάστηκαν εμφράξεις στομίων φρεατίων ή εσχαρών και στις οποίες υπήρξε άμεση επέμβαση των συνεργείων".

Επίσης, η ΕΥΔΑΠ επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κλήσεων αφορούσε το δίκτυο ακαθάρτων, όπου σημειώθηκαν επιστροφές λυμάτων, επειδή σε πολλά κτίρια υπάρχουν παράνομες συνδέσεις αποχετεύσεων ομβρίων υδάτων (ταράτσες, βεράντες κλπ.) στο δίκτυο ακαθάρτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ