Σάββατο 21 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΪΔΑΡΙ
Πρόγραμμα κινητοποιήσεων για το στρατόπεδο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 1η Δεκέμβρη αποφασίστηκε ανάμεσα σε άλλα σε κοινή σύσκεψη φορέων και δημοτικού συμβουλίου. "Καμπανάκι" κινδύνου από τη "Δημοτική Ενωτική Κίνηση" για την αργοπορία. Με... χάπενινγκ και συνέδρια "αντιδρούν" στην κυβέρνηση νυν και νεοεκλεγμένος δήμαρχος

Η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την 1η Δεκέμβρη ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για το στρατόπεδο, αποφασίστηκε προχτές σε κοινή σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου και των φορέων του Χαϊδαρίου.

Επίσης αποφασίστηκε να τεθεί το πρόβλημα και στους άλλους δήμους της Δυτικής Αθήνας και να παρθούν ανάλογες αποφάσεις, να δοθεί συνέντευξη Τύπου και να γίνει συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Προς το παρόν, μόνο το Ζεφύρι έχει πάρει ομόφωνη απόφαση ενάντια στην οικοπεδοποίηση.

Ο επικεφαλής της "Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης" (ΔΕΚ) και δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Σελέκος τόνισε ότι ο χρόνος πιέζει και παρά το γεγονός ότι η ΔΕΚ είχε προτείνει στο προηγούμενο ΔΣ να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στις 11 Νοέμβρη δεν εισακούστηκε, με αποτέλεσμα να πλησιάζει ο μήνας στο τέλος του και ακόμα να γίνονται συνεδριάσεις. Γι' αυτό πρότεινε να γίνει η συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη με κλείσιμο της λεωφόρου Καβάλας μπροστά από το δημαρχείο και παράλληλα να ενημερωθούν βουλευτές, ΜΜΕ, να γίνουν συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία, καθώς και να δοθεί συνέντευξη Τύπου. "Το πρόβλημα δε θα λυθεί με τις συναντήσεις με τους υπουργούς. Το μεγάλο φαγοπότι ξεκίνησε"... επισήμανε ο Μ. Σελέκος. Με ανάλογες θέσεις τοποθετήθηκαν και οι εκπρόσωποι φορέων όπως η Ενωση Γονέων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Εθνική Αντίσταση και εξωραϊστικοί σύλλογοι.

Αντίθετα, ο νυν δήμαρχος καλύφθηκε πίσω από την απόφαση του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας που τάχθηκε κατά της οικοπεδοποίησης μεν, αλλά αποφάσισε να συζητήσει το θέμα των στρατοπέδων σε συνέδριο στις 10 Δεκέμβρη... Ο δήμαρχος πρότεινε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης τελευταία και πάντως μετά το συνέδριο του ΑΣΔΑ.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του νεοεκλεγμένου δημάρχου Κ. Ντηνιακού,ο οποίος - ούτε λίγο ούτε πολύ - πρότεινε να γίνει συνάντηση με τον Λαλιώτη για να του... υπενθυμίσουν τις παλιές θέσεις της κυβέρνησης για τα στρατόπεδα! "Να δούμε", είπε, "μήπως είναι σε πλάνη ή αν θέλουν να υπαναχωρήσουν"! Κι όλα αυτά, επειδή ο Σημίτης είχε υποσχεθεί το '96 την πλήρη παραχώρηση του στρατοπέδου, ενώ ο Λαλιώτης είχε την ίδια θέση στο πρόγραμμα "Αττική ΣΟΣ". Προφανώς, το γεγονός της κοινής συνέντευξης Τύπου μέσα στην περίοδο των δημοτικών εκλογών των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Αμυνας με την οποία ανακοίνωναν τα καταστροφικά για το περιβάλλον και τους κατοίκους σχέδια της κυβέρνησης για το στρατόπεδο, δεν είναι αρκετή απόδειξη για το νέο δήμαρχο. Μάλιστα, δεν πρότεινε καν να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων - σνομπάροντας τέτοιου είδους διαμαρτυρίες - αλλά πρότεινε κάποια... "χάπενινγκ" - που δεν κατονόμασε - αν και εφόσον δεν τελεσφορήσουν οι άλλες προτάσεις του... Και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμη δεν πρόλαβε να αναλάβει καθήκοντα!

Εκ μέρους του ΚΚΕ μίλησε εκπρόσωπος των ΚΟ του Χαϊδαρίου ο οποίος μετέφερε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα του χαϊδαριώτικου λαού και το μήνυμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ ότι θα θέσει νέα Επερώτηση στη Βουλή και θα επισκεφθεί βουλευτής την περιοχή.

Το τοπικό Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων μοίρασε ανακοίνωση στην οποία εκφράζεται η αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ καταγγέλλεται η δημοτική αρχή, επειδή δεν προσκάλεσε στη σύσκεψη το Συνδικάτο και δεν έκανε τίποτα για την απομάκρυνση του στρατοπέδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ