Τρίτη 24 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ - ΔΕΗ
Προειδοποιεί για τα ατυχήματα

"Κατηγορώ" της Παράταξης για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

Τον "κώδωνα του κινδύνου" κρούει για μια ακόμη φορά η ΕΣΚ-ΔΕΗ,με αφορμή το θανατηφόρο ατύχημα της περασμένης βδομάδας που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο Ιωάννη Αραιλούδη, εργαζόμενο στα ορυχεία της ΔΕΗ. Η ΕΣΚ-ΔΕΗ, κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, για τραγικές ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας,ενώ επισημαίνει ότι το ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται θα έχει ως συνέπεια την έξαρση των ατυχημάτων.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΚ-ΔΕΗ σημειώνει ότι "το ανταγωνιστικό περιβάλλον που θέλουν να διαμορφώσουν, εκτός από τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει στο βιοτικό μας επίπεδο, ήδη έχει καταστεί επικίνδυνο για την ίδια μας τη ζωή. Η εγκληματική αμέλεια της διεύθυνσης, που καταστρατηγεί τα μέτρα ασφαλείας στα ορυχεία και εντατικοποιεί την εργασία, έχει σαν στόχο τη μείωση του κόστους, χωρίς όμως να παίρνει υπόψη της τον παράγοντα άνθρωπο. Αυτό δημιουργεί ατυχήματα, πολλές φορές θανατηφόρα".

"Από εδώ και πέρα - συνεχίζει η ανακοίνωση - πιστεύουμε ότι τα ατυχήματα θα ενταθούν, γιατί με απόφαση του υπουργείου Βιομηχανίας θα έχει το δικαίωμα ο ορυχειάρχης να μειώνει ακόμη και το ελάχιστο προσωπικό, που είναι τρία άτομα, για την επάνδρωση των μηχανημάτων, σε δύο".

Επίσης, σημειώνει ότι "οι ορκισμένες πλειοψηφίες της ΓΕΝΟΠ και συνδικάτων της περιοχής μας, υπηρετώντας τους "Εθνικούς στόχους του μεγάλου κεφαλαίου", την ΟΝΕ και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, συνεργούν στη διάλυση της ΔΕΗ, ξεπουλώντας τις κατακτήσεις των εργαζομένων και την περιουσία του ελληνικού λαού. Καταλήγοντας, η ανακοίνωση απευθύνεται στους εργαζομένους, καλώντας τους "να σπάσουν την κατεστημένη αποχαύνωση που μας επιβάλλουν με κάθε είδους μέσα και να δημιουργηθούν επιτροπές σε κάθε τόπο δουλιάς". Καλούνται, επίσης, σωματεία και Εργατικά Κέντρα "να αναλάβουν τις ευθύνες που τους έχουν χρεώσει οι εργαζόμενοι, ώστε ο θάνατος του συναδέλφου Αραιλούδη να είναι ο τελευταίος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ