Τρίτη 24 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙΑ
"Φρένο" στο ξεπούλημα

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της ΟΜΥΛΕ, εξετάζοντας το νομοσχέδιο ξεπουλήματος

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ξεπουλάει τα δυο μεγάλα λιμάνια της χώρας στο ιδιωτικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο! Το εκτρωματικό νομοσχέδιο, με το οποίο μετατρέπονται σε Ανώνυμες Εταιρίες οι Οργανισμοί Λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης,προβλέπει το "διαμελισμό" των δυο μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας, τη συρρίκνωση του παραγωγικού και κοινωνικού τους έργου, οδηγεί στην υπονόμευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και ανατρέπει συνολικά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των 3.000 περίπου εργαζομένων!

Στο μεταξύ, χτες συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ του ΟΛΠ, όπου ο πρόεδρός του, κ. Μανιατόπουλος,σημείωσε - όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - ότι "ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες για τη μετεξέλιξη - την οποία θεωρεί αναγκαία (!) - του Οργανισμού σε Ανώνυμη Εταιρία"! Επισήμανε τις... θετικές προβλέψεις του σχεδίου νόμου και ζήτησε τη συνεργασία όλων στη διαδικασία δημιουργίας του νέου ΟΛΠ.

Σήμερα, γύρω στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), προκειμένου να συζητήσει το νομοσχέδιο και να καθορίσει την παραπέρα στάση της.

Σε κοινή ανακοίνωση που κυκλοφόρησε πλατιά στους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας" και η "Αγωνιστική Ενότητα Λιμενεργατών" σημειώνουν ότι μ' αυτό το νομοσχέδιο λύνονται τα χέρια της κυβέρνησης για να προχωρήσει στο διαμελισμό και το ξεπούλημα των λιμανιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στη συνολική ανατροπή των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και με την κατάργηση της μονιμότητας να προχωρήσει σε απολύσεις.

"Καταγγέλλουμε - υπογραμμίζεται - την κυβέρνηση για το συντελούμενο έγκλημα, καθώς και τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που αρνήθηκαν την πρότασή μας και στο συνέδριο της ΟΜΥΛΕ και στα σωματεία για άμεση έναρξη των κινητοποιήσεων. Ζητάμε να παρθεί τώρα απόφαση για αγωνιστική κινητοποίηση, με αίτημα να μην προωθηθεί αλλά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Οποιοσδήποτε "διάλογος" ή αδράνεια αποτελεί ξεπούλημα. Καλούμε κάθε συνάδελφο σε καθολική ενεργοποίηση και κινητοποίηση απαιτώντας να σταματήσει το συντελούμενο έγκλημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ