Τρίτη 24 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νίκησε το συνδικάτο

Η "Αγωνιστική Ενότητα Μεταλλεργατών", πρώτη στις αρχαιρεσίες

Πρώτη αναδείχτηκε για άλλη μια φορά η "Αγωνιστική Ενότητα Μεταλλεργατών" (ΑΕΜ, υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), στις εκλογές για νέα διοίκηση στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά,οι οποίες ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή. Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη τονίζει ότι η νίκη της είναι "νίκη του συνδικάτου ενάντια στην εργοδοσία, σε λογικές και πρακτικές που θέλουν το συνδικάτο ιμάντα στο άρμα του κυβερνητικού συνδικαλισμού, φερέφωνο κάθε αντεργατικού μέτρου".

Οι μεταλλεργάτες, παρά την τεράστια ανεργία που πλήττει τη Ζώνη, αλλά και τις προσπάθειες που έγιναν για να αποτύχουν οι αρχαιρεσίες, προσήλθαν στις κάλπες και εμπιστεύτηκαν ξανά το συνδικάτο στα χέρια των αγωνιστικών και ταξικών δυνάμεων. Ο αριθμός των ψηφισάντων μεταλλεργατών έφτασε στους 2.750,ενώ στις προηγούμενες αρχαιρεσίες είχαν ψηφίσει 2.622.

Συγκεκριμένα, η "Αγωνιστική Ενότητα Μεταλλεργατών" (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) πήρε, στα 2.670 έγκυρα ψηφοδέλτια, 1.597 ψήφους (ποσοστό 59,81%) και 13 έδρες στο 21μελές ΔΣ. Ο συνδυασμός της "Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Μεταλλεργατών Πειραιά" (ΠΑΣΚΕ) πήρε 339 και 3 έδρες. Οι υπόλοιποι δυο συνδυασμοί, ΕΡΓΑΣ και "Ανεξάρτητοι Μεταλλεργάτες" πήραν συνολικά 734 ψήφους και μοιράστηκαν τις 5 έδρες, σε 3 και 2, αντίστοιχα.

Με την ανακοίνωσή της, "Αγωνιστική Ενότητα των Μεταλλεργατών" απευθύνει θερμό και ταξικό χαιρετισμό σ' όλους τους μεταλλεργάτες και τονίζει ότι το ενιαίο μέτωπο και οι μηχανορραφίες και των τριών παρατάξεων, με στόχο να μειώσουν - συρρικνώσουν το συνδικάτο απέτυχε παταγωδώς.Αυτό αποδεικνύεται από την αύξηση των ψηφισάντων από τις προηγούμενες εκλογές. "Στο όργιο των παρεμβάσεων της εργοδοσίας - σημειώνεται - που επιχείρησε να κάμψει συνειδήσεις, να εξαγοράσει ψήφους, να εκμεταλλευτεί τον αγώνα των ανέργων, οι μουντζούρηδες απάντησαν μαζικά - μαχητικά, δίνοντας 13 έδρες στην παράταξη που ξέρει να δίνει μάχες, που δεν πρόδωσε ποτέ την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της δουλιάς".

"Καλούμε - τονίζει, τέλος, στην ανακοίνωσή της η ΑΕΜ - σε αγωνιστική συσπείρωση όλους τους μεταλλεργάτες, με τη συγκρότηση της νέας διοίκησης σε σώμα, θα πρέπει άμεσα να αναλάβουμε δράση: Για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας. Για να μην καταργηθούν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Για το δικαίωμα όλων στη δουλιά, στη ζωή και στην ευημερία. Για να μην γίνουμε εύκολη λεία στις μυλόπετρες του εκσυγχρονισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ