Τρίτη 24 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Από την 1η Δεκέμβρη το ειδικό σήμα

Ξεκινά από την επόμενη Τρίτη η χορήγηση του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας για το έτος 1999, διαδικασία που θα διαρκέσει μέχρι και την 1η Φλεβάρη 1999. Σχετικές οδηγίες για τη διαδικασία χορήγησης παρέχονται σε εγκύκλιο που απέστειλε ήδη το υπουργείο Οικονομικών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του.

Οπως προκύπτει και από την εγκύκλιο, οι κάτοχοι ΙΧ και μοτοσικλετών θα μπορούν από την 1η Δεκέμβρη - εφόσον έχουν λάβει το σχετικό ειδοποιητήριο από την Εφορία τους - να απευθύνονται για την παραλαβή του ειδικού αυτοκόλλητου σήματος κυκλοφορίας στις τράπεζες Αγροτική, Εθνική, Ιονική και ALPHA Πίστεως.

Υπενθυμίζεται ότι τα ειδικά σήματα διακρίνονται σε 7 κατηγορίες ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος και η αξία τους κυμαίνεται ανάλογα με την κατηγορία από 2.000 δρχ. (για τα απαλλασσόμενα οχήματα) μέχρι 130.000 δρχ. (για οχήματα κυλινδρισμού κινητήρα άνω των 2.358 κ. ε. ).

Τα πρόστιμα για όσους δεν προμηθευτούν το ειδικό σήμα στο διάστημα από την 1η Δεκέμβρη μέχρι την 1η Φλεβάρη, ανέρχονται σε 10.000 δρχ. για τους κατόχους οχημάτων κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι 300 κυβικά, ενώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες στο ισόποσο της αξίας του σήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ