Τρίτη 24 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Αύριο η παναττική συγκέντρωση

Οι ΕΒΕ δίνουν το αγωνιστικό τους "παρών" στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος

Πραγματοποιείται αύριο στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος η παναττική συγκέντρωση των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που γίνεται μετά από πρωτοβουλία που πήραν 14 τοπικές και κλαδικές ομοσπονδίες του νομού, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΓΣΕΒΕΕ, με κορύφωση την πανελλαδική συγκέντρωση στις 2 Δεκέμβρη, κάτω από την ασφυκτική πίεση των προβλημάτων που έχουν συσσωρεύσει οι ασκούμενες πολιτικές.

Οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν ανυποχώρητα, σε συμπαράταξη με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική. Την πολιτική, που, στο όνομα της ΕΕ και της ΟΝΕ, έχει βάλει στο γύψο κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα, τις κοινωνικές δαπάνες καιτα λαϊκά εισοδήματα, ενώ δηλώνει απερίφραστα ότι στόχος της είναι η συρρίκνωση των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων. Τα παραπάνω τόνισε χτες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας (ΟΒΣΑ) Χ. Χαλβατζόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσαν εκπρόσωποι των ομοσπονδιών της Αττικής που αποφάσισαν την πραγματοποίηση της αυριανής κινητοποίησης. Οι ομιλητές κάλεσαν τους συναδέλφους τους ΕΒΕ να πάρουν μέρος μαζικά και αποφασιστικά στην αυριανή συγκέντρωση στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος, τονίζοντας πως ό,τι έχει κερδηθεί μέχρι σήμερα έχει γίνει μόνο με αγώνες και πολλές φορές αιματηρούς. Οτι και σήμερα οι ΕΒΕ καλούνται να απαντήσουν στη συνειδητή πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να τους αφήσει χωρίς δουλιά, για να εξυπηρετήσει τις εντολές και τα συμφέροντα των μονοπωλίων ντόπιων και ξένων, και ο μόνος τρόπος είναι οι ανυποχώρητοι και συνεχείς αγώνες τους.

Οπως κατήγγειλε ο Χ. Χαλβατζόγλου οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι περνάνε εδώ και χρόνια τη χειρότερη κρίση στην ιστορία τους. Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να τηρήσει πάση θυσία την πολιτική της αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων - ΕΒΕ, αγροτών, μισθωτών και συνταξιούχων - εξυπηρετώντας μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες. Στην αγορά ο τζίρος διαρκώς πέφτει, τα απλήρωτα γραμμάτια και οι ακάλυπτες επιταγές πνίγουν τον επαγγελματοβιοτεχνικό και εμπορικό κόσμο. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει δηλώσει το στόχο της να ξεμπερδεύει με τις μισές τουλάχιστον μικρές επιχειρήσεις ως δήθεν μη ανταγωνιστικές, όταν η ίδια με τις πολιτικές που εφαρμόζει τις καθιστά τέτοιες. Μόνη προοπτική μπορεί να υπάρξει μέσα από τους αγώνες των μικρών ΕΒΕ και όλων όσοι πνίγονται απ' αυτές τις πολιτικές, υπογράμμισε. Σ' αυτά τα πλαίσια, μάλιστα, η Παναττική Επιτροπή Αγώνα ήρθε τις προηγούμενες μέρες σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, με το οποίο κατ' αρχάς συμφωνήθηκε η ανάγκη για κοινή δράση και οι επαφές θα συνεχιστούν και σε κλαδικό επίπεδο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα σε αγωνιστική κινητοποίηση στις 28 του μήνα (2001-11-22 00:00:00.0)
Αγωνιστικό κάλεσμα (2001-05-05 00:00:00.0)
Απάντησαν αγωνιστικά στα αντιασφαλιστικά σχέδια (2001-03-08 00:00:00.0)
Καταγγέλλει υπονομευτικές κινήσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ (1999-04-14 00:00:00.0)
Συγκέντρωση των ΕΒΕ (1998-11-17 00:00:00.0)
Σε Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα περνά η σκυτάλη του αγώνα (1996-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ