Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Κάλεσμα σε αγωνιστική κινητοποίηση στις 28 του μήνα

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο». Μ' αυτό το σύνθημα η Παναττική Επιτροπή Αγώνα των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 Νοέμβρη, ημέρα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος, καλώντας τους ΕΒΕ, τονίζοντας ότι με αγώνες μαζικούς, ανυποχώρητους, διεκδικητικούς, που θα αμφισβητούν την πολιτική των μονοπωλίων στη βάση της πρέπει να αλλάξει η αδιέξοδη κατάσταση που βιώνουν οι ΕΒΕ.

Η Παναττική Επιτροπή Αγώνα υπογραμμίζει ότι κάθε μέρα που περνάει η ασκούμενη πολιτική που υπαγορεύεται από την ΕΕ προσθέτει στις πλάτες των ΕΒΕ νέα προβλήματα. Η επιδείνωση των προβλημάτων των ΕΒΕ, τονίζει, η συρρίκνωση του εισοδήματός τους, η χειροτέρευση των όρων διαβίωσης τα τελευταία χρόνια, δεν οφείλονται στην «κακή επιχειρηματική δράση» τους ή στην «κακή τους μοίρα». Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, που από τη μια πριμοδοτεί το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των μικρών ΕΒΕ και από την άλλη διατηρεί και διευρύνει τα αντικίνητρα για τους μικρούς. Οι μεγάλες επιχειρήσεις, κύρια οι πολυεθνικές, καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, με τη βοήθεια μιας σειράς μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση για να ενισχύσει την κυριαρχία τους. Το αντικίνητρο του 25% για τις ΟΕ και ΕΕ και το 35% για τους συνεταιρισμούς παραμένει άθικτο. Το αφορολόγητο όριο είναι πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ έρχεται να προστεθεί και το χαράτσωμα της «αντικειμενικοποίησης» του ΦΠΑ. Ταυτόχρονα, μόνη πηγή χρηματοδότησης για τους ΕΒΕ παραμένει η τοκογλυφία των τραπεζών. Ο ΕΟΜΜΕΧ συρρικνώνεται και απαξιώνεται.

Η Παναττική Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ που με τους συμβιβασμούς της και την ενσωμάτωση σ' αυτή την πολιτική δε στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και δίνει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ