Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θα το κάνει;

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η εικόνα μεταδόθηκε πρόσφατα από την τηλεόραση. Μαθητές ενός σχολείου, στη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου και μπροστά στον Κ. Σημίτη, τραγουδούν τον εθνικό ύμνο, έχοντας φέρει το ένα χέρι τους στο σημείο της καρδιάς, όπως κάνουν οι Αμερικανοί. Την άλλη μέρα, ο Στάθης έγραψε ένα εύστοχο σχόλιο στην «Ελευθεροτυπία». Περιμέναμε κάποια αντίδραση από τους αρμοδίους. Δεν υπήρξε, όμως, καμία. Δε γνωρίζουμε τι σκέφτονται για το θέμα, αλλά ξαναδημοσιεύουμε το σχόλιο του Στάθη, ελπίζοντας να έχει τη φορά αυτή καλύτερη τύχη:

«Μια γελοία συνήθεια εξαπλώνεται σαν πανούκλα στα σχολεία της χώρας - κυρίως τα Δημοτικά. Οι μικροί μαθητές, μάλλον λόγω πολλής τηλεοπληξίας, όταν ακούνε τον εθνικό μας ύμνο, φέρνουν το χέρι στην καρδιά, όπως κάνουν (και δικαίωμά τους να κάνουν και καλά κάνουν) οι Αμερικανοί.

Επειδή, όμως, εκτός απ' την παγκοσμιοποίηση και τον εξαμερικανισμό, υπάρχει και η Ιστορία, η στήλη νομίζει ότι θα μπορούσε ο κ. Πέτρος Ευθυμίου με μία εγκύκλιο να ενημερώσει δασκάλους και καθηγητές, ώστε να εξηγήσουν με τη σειρά τους στα παιδιά ότι, όταν ακούμε τον εθνικό ύμνο ή όταν τον τραγουδάμε, δεν πιθηκίζουμε κανέναν!

Είναι απλό, είναι εύκολο, είναι γρήγορο.

Πριν αυτή η γελοία πανούκλα, να πιάνουν την καρδιά τους όταν ακούνε τον εθνικό ύμνο οι αμαθείς, εξαπλωθεί τόσο, ώστε να πιάνουν την κοιλιά τους απ' τα γέλια (ή την αηδία) οι υπόλοιποι...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ