Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Τορπιλίζει τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις ο Ντενκτάς

Ο πρόεδρος Κληρίδης δε γνώριζε την ύπαρξη της επιστολής Ντενκτάς προς τον Κόφι Ανάν, αλλά και αν το γνώριζε και πάλι θα έδινε τη συγκατάθεσή του για συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

Ο Μιχ. Παπαπέτρου πρόσθεσε ότι αν αυτές είναι οι διαθέσεις Ντενκτάς, τότε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως η απευθείας συνάντηση δε θα οδηγήσει σε άρση του αδιεξόδου.

Με την επιστολή του προς τον Κόφι Ανάν ο Ραούφ Ντενκτάς τορπιλίζει ουσιαστικά κάθε προσπάθεια για ουσιαστική διαπραγμάτευση, γιατί ενώ αποδέχεται να γίνει η συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κληρίδη αν δεν παρακάμπτονται οι καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα, από την άλλη επαναλαμβάνει τις αδιάλλακτες θέσεις του για δημιουργία συνεταιρισμού από δύο χωριστά κυρίαρχα κράτη.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής Ντενκτάς προς τον Κόφι Ανάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το πλαίσιο της λύσης δεν το καθορίζει η μία ή η άλλη πλευρά, αλλά ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό το πλαίσιο είναι τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, είπε ο Μιχ. Παπαπέτρου, προσθέτοντας ότι από τη στιγμή που ο Ραούφ Ντενκτάς αποδέχεται τις καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα, αυτόματα παραπέμπεται στο ψήφισμα 12-50 και τη διαδικασία διαπραγμάτευσης που καθόρισε ο Κόφι Ανάν.

Ο Κύπριος εκπρόσωπος είπε πως δεν επιθυμεί δημόσια αντιδικία με τον Ραούφ Ντενκτάς γύρω από τις γνωστές απαράδεκτες θέσεις του και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα προσέλθει με άλλο πνεύμα στην απευθείας συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ