Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Καταγγελίες για κανιβαλισμό από τα "τάγματα θανάτου"

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Σε ανατριχιαστικές πράξεις κανιβαλισμού επιδίδονται τα ακροδεξιά τάγματα θανάτου στην Κολομβία, κατήγγειλαν χτες αριστεροί αντάρτες, που προειδοποίησαν ότι θα αποχωρήσουν από το τραπέζι των ειρηνευτικών συνομιλιών για τον τερματισμό των εμφύλιων συγκρούσεων.

Σε ανοιχτή επιστολή προς το Κογκρέσο, οι ηγέτες του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN) (δεύτερη σε μέγεθος οργάνωση ανταρτών της Κολομβίας) καταγγέλλουν ότι οι τρεις πρώτοι μήνες στην εξουσία του Προέδρου Αντρές Παστράνα σηματοδοτήθηκαν από έξαρση των εμφυλίων συγκρούσεων.

"Οι βάρβαρες ενέργειες διαπράττονται από τις δυνάμεις ασφαλείας, σε συνεργασία με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις και με την από αέρος κάλυψη του στρατού. Εκτός από τη γενοκτονία και τις σφαγές, οι παραστρατιωτικοί σκορπούν τον τρόμο εκτελώντας και αποκεφαλίζοντας τα θύματά τους με ματσέτες και αλυσοπρίονα, τρώνε τα μυαλά τους και πίνουν το αίμα τους", υπογραμμίζεται στην επιστολή που υπογράφει ο ανώτατος διοικητής των ανταρτικών δυνάμεων Νίκολας "Γκαμπίνο" Ροντρίγκες!

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ανεξάρτητες πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν τις πράξεις κανιβαλισμού των παραστρατιωτικών οργανώσεων, αλλά είναι συχνό φαινόμενο ο εντοπισμός πτωμάτων που είναι κατατεμαχισμένα με αλυσοπρίονο. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι ομάδες των ανταρτών έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τις δυνάμεις ασφαλείας της Κολομβίας ότι στηρίζονται από τους παραστρατιωτικούς στο βρώμικο πόλεμο εναντίον των αριστερών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ