Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Επισήμως η εξαγορά της "Μπάνκερς Τραστ"

ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ .-

Αυτό που όλοι γνωρίζαμε, αλλά οι αξιωματούχοι των δύο τραπεζικών οργανισμών αρνούνταν να επιβεβαιώσουν, πήρε σάρκα και οστά, με την επίσημη πλέον γέννηση του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στον κόσμο.

Η διοίκηση της γερμανικής τράπεζας "Deutsche Bank AG" ανακοίνωσε χτες ότι ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για την εξαγορά της Bankers Trust έναντι 10,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ από τη συγχώνευση των δύο τραπεζών θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη τράπεζα στον πλανήτη, με κεφάλαια που ξεπερνούν τα 800 δισ. δολάρια, μονοπωλώντας και τα μερίδια της αγοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Deutsche Bank τα εποπτικά συμβούλια των δύο τραπεζικών οργανισμών ενέκριναν την οριστική συμφωνία, που προβλέπει ότι η Deutsche Bank θα εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Bankers Trust, η οποία είναι όγδοη σε δύναμη τράπεζα στις ΗΠΑ - έναντι 93 δολαρίων ανά μετοχή. Η συμφωνία αυτή, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Deutsche Bank, προκειμένου να εισχωρήσει δυναμικά διά της επεκτάσεως στην αγορά των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, η εξαγορά και η απόκτηση της Μπάνκερς Τραστ αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά ενός αμερικανικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος από ένα ομόλογό του ξένο, ανατρέποντας τα δεδομένα που ήταν ως αυτή τη στιγμή αντίστροφα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ