Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ατίθασο ... πλυντήριο

Σ' έναν κόσμο σαν το δικό μας, σ' έναν κόσμο αρρωστημένο, εχθρικό, χωρίς ιδανικά και οράματα, χτυπά γοργά μια "Ατίθαση καρδιά".Μια καρδιά που θα παρουσιαστεί από το MEGA στις 00.30 και που αφηγείται το ταξίδι ενός κυνηγημένου ζευγαριού σε μια σκοτεινή και ανελέητη Αμερική, σε μια Αμερική που ζει στη σκιά του ροκ, στην ανάμνηση του Ελβις Πρίσλεϊ, αλλά και του μάγου του Οζ. Ενα ζευγάρι που επιζεί μέσα στο χάος χάρη στην αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλον. Η ατίθαση καρδιά είναι το εφετζίδικο έργο ενός ανθρώπου που δε γνωρίζει τι σημαίνει ηθική του σινεμά, ξέρει όμως πολύ καλά να σχολιάσει την ηθική της ζωής. Η σκηνοθεσία είναι του Ντέιβιντ Λιντς. Πρωταγωνιστεί ο Νίκολας Κέιτζ.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Ωραίο μου πλυντήριο" του Στίβεν Φρίαρς.

Πρόκειται για την ταινία που έκανε διάσημο τον Ντάνιελ Ντε Λιούις και αφηγείται την ομοφυλοφιλική σχέση ανάμεσα σ' έναν Πακιστανό και έναν Εγγλέζο. Είναι μια ιστορία ανορθόδοξη, αλλά τρυφερή, είναι μια ιστορία που ξεφεύγει από τα γνωστά κλισέ και είναι αφιερωμένη στις καταπιεσμένες μειονότητες, καταγγέλλοντας το ρατσισμό που τις περικυκλώνει.

Από το SEVEN X στις 21.00 "Γιοζίμπο" του Ακίρε Κουροσάβα.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ταινία, που περιγράφει τη δίψα ενός σαμουράι για εξουσία και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Ενας περιπλανώμενος σαμουράι εκμεταλλεύεται τη διαμάχη δυο φεουδαρχών και μπαίνει στη μέση. Συνεχώς αλλάζει στρατόπεδο και κινείται πότε προς το μέρος του ενός και πότε προς το μέρος του άλλου. Αποτέλεσμα είναι να καρπωθεί τη διάλυση που εκείνος θα έχει προκαλέσει και να γίνει ένα είδος επίγειου θεού.

Από την ΕΤ-3 στις 21.00 "Αρπα - κόλλα" του Νίκου Περράκη.

Δυο νεαροί σκηνοθέτες, αφού χάνουν αρκετά χρήματα σε ασήμαντες ταινίες, δουλεύουν για τη διαφήμιση. Πάντα ελπίζουν ότι θα επανέλθουν στην παλιά τους δουλιά, γυρίζοντας πλέον πραγματικές ταινίες. Συναντούν παραγωγούς ή προσπαθούν να πείσουν τους παλιούς φίλους τους να επενδύσουν λεφτά στο ταλέντο τους. Οι δυο φίλοι έχουν τα ίδια προβλήματα, αλλά διαφορετικές σκηνοθετικές απόψεις. Ο ένας είναι ένας κομφορμιστής που παριστάνει το σοσιαλιστή, ενώ ο άλλος είναι καθαρά ριζοσπάστης. Ο πρώτος θέλει να γυρίσει κλασικές ταινίες, ενώ ο δεύτερος ονειρεύεται να γυρίσει πολιτικές ταινίες. Πρόκειται για μια σάτιρα που καταγράφει εύστοχα το "άρπα κόλλα" και το "αλαλούμ", που επικρατεί στο χώρο του ελληνικού σινεμά. Με τους Μ. Χρυσομάλλη, Ν. Καλογερόπουλο, Ν. Ρίζο, Μπ. Λιβανού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ