Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
"Μαύρο μέτωπο" κατά του ασύλου

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα της συνεδρίασης της Συγκλήτου του ΑΠΘ, πραγματοποίησαν χθες το πρωί εκπρόσωποι φοιτητικών Συλλόγων απαιτώντας να γίνει συζήτηση για την άρση της απόφασης που καταργεί το Ασυλο. Οταν η πλειοψηφία των συγκλητικών παρέπεμψε το θέμα για την επόμενη βδομάδα, δηλαδή λίγες μέρες πριν το κλείσιμο του Πανεπιστημίου για τις γιορτές, οι συγκλητικοί φοιτητές - μέλη των ΠΚΣ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, ενώ οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων εμπόδισαν τη συνέχιση της συνεδρίασης σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι συγκλητικοί φοιτητές, μέλη των ΠΚΣ, εκπροσωπώντας τις αποφάσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητικών συλλόγων, ζήτησαν το θέμα του Ασύλου να απασχολήσει αποκλειστικά τη συνεδρίαση. Ομως, τόσο ο πρύτανης και τα παραβρισκόμενα μέλη ΔΕΠ, όσο και οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ, των ΕΑΑΚ και της Εν. Ανεξαρτήτων αρνήθηκαν ακόμη και να μπει το θέμα στην ημερήσια διάταξη, παρουσιάζοντας ως πρόσχημα την ελλιπή ενημέρωση της Συγκλήτου για το θέμα...

Πίσω από τα γελοία προσχήματα, διαφαίνεται πλέον καθαρά η πρόθεση των υπέρμαχων της κατάργησης του Ασύλου στο όνομα δήθεν της εγκληματικότητας, να παραπέμψουν τη συζήτηση για αργότερα και σε περίοδο που η πλειοψηφία των φοιτητών θα απουσιάζει. Πρώτον γιατί ελπίζουν πως ο θόρυβος γύρω από την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια θα κοπάσει και έτσι θα καταφέρουν να κατοχυρώσουν την κατάργηση του Ασύλου και δεύτερον για να προχωρήσουν σε πρόσληψη ιδιωτικής αστυνομίας.

Με ανακοίνωσή τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την παράταξη της ΔΑΠ η οποία όπως σημειώνουν, "γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη δηλωμένη θέση των φοιτητών που εκφράστηκε μέσα από αποφάσεις Συλλόγων, προχωράει σε παζάρια με τις πρυτανικές αρχές και παίρνει θέση υπεράσπισης της σκληρής αντιλαϊκής και αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράζεται και μέσα από την κατάργηση του Ασύλου".

Για τις άλλες παρατάξεις (ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ, Εν. Ανεξαρτήτων), οι ΠΚΣ σημειώνουν απλά πως "επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι τα παχιά λόγια που εκστομίζουν στα αμφιθέατρα δεν είναι παρά ο μανδύας με τον οποίο σκεπάζουν τη συνενοχή τους για την εφαρμογή της ασκούμενης πολιτικής".

Τέλος, οι ΠΚΣ καλούν τους φοιτητές να δώσουν την απάντησή τους μέσα από τη συσπείρωση στους Συλλόγους και τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 15 Δεκέμβρη, στο πλάι των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ