Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Εκδήλωση για την Παιδεία

Την αντίθεσή της στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και διώχνει τους μαθητές από τα σχολεία, εξέφρασε η Ενωση Γονέων Ν. Ιωνίας.

Μιλώντας χτες σε εκδήλωση στην πλατεία Συμιριώτη στη Ν. Ιωνία, η πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Ξανθή Σταυρουλάκη επισήμανε ότι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, βιβλία, κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή στη Ν. Ιωνία είναι μεγάλες και ότι η εφαρμογή της "μεταρρύθμισης" οξύνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα της εκπαίδευσης, τα οποία έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητά ακόμα και στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

"Το σίγουρο είναι ότι με την εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης οι μαθητές που θα τελειώνουν το Λύκειο δε θα είναι παιδιά εργαζομένων, γιατί δε θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στον εξεταστικό μαραθώνιο και οι γονείς στο δυσβάσταχτο κόστος των φροντιστηρίων, ενώ εκείνοι που δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα είναι οι νυχτερινοί μαθητές", τόνισε εκφράζοντας τη συμπαράσταση των γονιών στους αγώνες των μαθητών για 12χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Α. Καλόβος,ο οποίος χαρακτήρισε παραπλανητικό τον όρο "ελεύθερη πρόσβαση" που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, τη στιγμή που η εκπαιδευτική "μεταρρύθμιση" αποσκοπεί στο να δημιουργήσει μισοαγράμματους πολίτες, ενώ καταδίκασε τις εισαγγελικές παρεμβάσεις και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι "το μαθητικό κίνημα δεν είναι παιδική αταξία, που θέλει τιμωρία".

Η Βάσω Βλαστού,εκπρόσωπος του Συντονιστικού Σχολείων Ν. Ιωνίας, είπε ότι η παιδεία πρέπει να γίνει κοινό αίτημα μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών και εργαζόμενων, οι οποίοι κάτω από ένα ισχυρό "μέτωπο" αγώνα θα ανατρέψουν αυτή την αντιεκπαιδευτική πολιτική, δηλώνοντας ότι στις 15 Δεκέμβρη οι μαθητές δίνουν το "παρών" στο δρόμο του αγώνα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Π. Μπουρδούκος,δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωπος από το παράρτημα Εθνικής Αντίστασης και από την Επιτροπή Ειρήνης, ο Σύλλογος Δασκάλων "Γ. Σεφέρης", μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης και μαθητές από το Εσπερινό Σχολείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το οικόπεδο της ΕΡΙΟΤΕΚ ανήκει στα σχολεία των παιδιών μας!(2023-12-06 00:00:00.0)
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ σε όφελος του λαού(2006-10-28 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για τη δίκη των 77 μαθητών(2003-03-08 00:00:00.0)
Ολοι στους δρόμους σήμερα για την Παιδεία(1999-01-21 00:00:00.0)
Αγωνιστικό μεγαλείο της μαθητικής ψυχής(1999-01-14 00:00:00.0)
"Σείστηκε" η Θεσσαλία(1998-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ