Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολοι στους δρόμους σήμερα για την Παιδεία
  • Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Παμπειραϊκό συλλαλητήριο το απόγευμα, στην πλατεία Κοραή
  • Απεργούν σήμερα οι καθηγητές, τρίωρες στάσεις εργασίας κάνουν οι δάσκαλοι

Το αίτημα της κατάργησης της "μεταρρύθμισης" και η διεκδίκηση ενός ενιαίου 12χρονου δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλα τα παιδιά αντηχεί και σήμερα σε όλη τη χώρα μέσα από τα συλλαλητήρια, που συνδιοργανώνουν μαθητές και οι απεργοί εκπαιδευτικοί με τη συμμετοχή και των γονιών.

Το ραντεβού για τους μαθητές από την Αθήνα και τον Πειραιά έχει οριστεί για τις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια και προγραμματίζεται να γίνει πορεία που θα καταλήξει στη Βουλή με καθιστική διαμαρτυρία.

Στη Θεσσαλονίκη,το ραντεβού έχει οριστεί για τις 12 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ συλλαλητήρια διοργανώνονται σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα.Εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, στο σημερινό συλλαλητήριο αναμένεται να συμμετάσχουν και γονείς, που θα ενώσουν τις φωνές τους για να ζητήσουν να μην εφαρμοστεί η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση και να καταγγείλουν την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, που, αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των μαθητών, εξαπολύει πολύμορφη επίθεση ενάντια στον αγώνα τους.

Με συμπαραστάτες εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους, οι μαθητές συνεχίζουν τον αγώνα, μέσα από τα εκατοντάδες κατειλημμένα σχολεία τους, τα μπλόκα αγώνα που στήνουν καθημερινά, αλλά και τα συλλαλητήρια.

Την Κυριακή, 24 Γενάρη, θα συναντηθούν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Συντονιστικών Αγώνα από όλη τη χώρα, προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

"Ολοι στους δρόμους. Το ποτάμι των χιλιάδων οργισμένων μαθητών κανείς δεν μπορεί πια να το σταματήσει. Η τρομοκρατία δεν περνά", τονίζει στο κάλεσμά του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο. "Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη", τονίζουν οι μαθητές, διεκδικώντας να καταργηθούν οι νόμοι Σημίτη - Αρσένη, να καταργηθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις στη Β και Γ Λυκείου, αποσύνδεση του Λυκείου από τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, ενιαίο 12χρονο Δημόσιο - Δωρεάν σχολείο για όλους, όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων.

Σήμερα, απεργούν οι καθηγητές σε όλη τη χώρα και οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί κάνουν τρίωρες στάσεις εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού, με απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, που διοργανώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποιούν νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 25 Γενάρη, ενώ αύριο αναμένεται το ΔΣ της ΟΛΜΕ να οριστικοποιήσει την εισήγησή του προς τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ της χώρας που θα γίνουν την Τρίτη 26 Γενάρη. Η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ θα γίνει το αργότερο την ερχόμενη Πέμπτη.

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο

Σε παμπειραϊκό συλλαλητήριο στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή του Πειραιά καλούν τον πειραϊκό λαό το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών, η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Σύλλογος Δασκάλων Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας και Εργατικά Σωματεία του Πειραιά. "Παλεύουμε ενωμένοι", τονίζουν οι παραπάνω φορείς σε σχετικό τους κάλεσμα. "Οσο και αν η κυβέρνηση επιμένει να διώξει από αυτή την ηλικία τα παιδιά των εργαζομένων από το Λύκειο και μάλιστα με τη στάμπα του αποτυχημένου, σπρώχνοντάς τα ουσιαστικά στους τεχνητούς παραδείσους, εμείς δε θα το επιτρέψουμε", επισημαίνουν και καλούν εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα για να καταργηθούν οι νόμοι 2525/97 και 2640/98.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ