Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ
Τεράστιες ευθύνες για τη συρρίκνωση υπηρεσιών

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου, με αφορμή τις μολύνσεις από τον ιό του ΕΪΤΖ με τις μεταγγίσεις αίματος

"Οι τελευταίες εξελίξεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ασφάλεια μεταγγίσεων αίματος και τους κινδύνους από τους ιούς του AIDS και διαφόρων μορφών ηπατίτιδας, ουσιαστικά αναδεικνύουν με δραματικό τρόπο τις τεράστιες ευθύνες για την πολιτική συρρίκνωσης και περικοπών που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο χώρο της υγείας", υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου σε Επίκαιρη Ερώτησή του για τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Λ. Παπαδήμα.

"Χαρακτηριστικό παράδειγμα, συνεχίζει ο Στ. Παναγιώτου, αποτελεί η περίπτωση του μοναδικού στη χώρα μας Κέντρου Αιμοδοσίας και Παραγώγων Αίματος του Νοσοκομείου Νίκαιας, το οποίο εδώ και δυόμισι χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα ύπαρξης: Ο εξοπλισμός του έχει εγκατασταθεί στα υπόγεια του Ιδρύματος, ενώ στον ίδιο χώρο έχουν μεταφερθεί και άλλα τμήματα του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να καθίσταται ουσιαστικά αδύνατη η λειτουργία του. Ωστόσο, το Κέντρο αυτό είναι το μόνο που μπορεί να εφαρμόσει την αποτελεσματικότατη τεχνική της μοριακής βιολογίας (PCR) για τον έλεγχο των παραγώγων αίματος και την εξ αρχής ανίχνευση των μολύνσεων". Ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τον υπουργό Υγείας ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε:

  • Να επαναλειτουργήσει με τις απαραίτητες προδιαγραφές (προσωπικό, χώροι κλπ.) το Κέντρο Αιμοδοσίας και Παραγώγων Αίματος στο Νοσοκομείο Νίκαιας.
  • Να γενικευτεί στη χώρα μας η εφαρμογή της μεθόδου ελέγχου του αίματος και των παραγώγων του με την τεχνική της μοριακής βιολογίας (PCR).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ