Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ
Η κυβέρνηση ηθικός αυτουργός των πράξεων βίας

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με ανακοίνωσή του, και μετά το χτεσινό σοβαρό τραυματισμό μαθητή στο 1ο Λύκειο Βούλας, από "ροπαλοφόρο" γονέα, απευθύνεται σε όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και στη δημοκρατική κοινή γνώμη, ώστε κοινά να απαιτήσουν να σταματήσουν αμέσως τώρα τα φαινόμενα της ανεξέλεγκτης βίας και οι πράξεις αυτοδικίας από δήθεν αγανακτισμένους γονείς και αυτόκλητους προστάτες της τάξης και του νόμου.

"Εγκαλούμε την κυβέρνηση, ως ηθικό αυτουργό όλων αυτών των πράξεων βίας κατά των αγωνιζόμενων μαθητών μας, οι οποίες ενθαρρύνονται με τις γνωστές αστυνομικής έμπνευσης θεωρίες περί "υποκινητών" στις μαθητικές κινητοποιήσεις, καθώς και τις εκκλήσεις από "υπεύθυνους" κυβερνητικούς παράγοντες για λαϊκή αυτοδικία ενάντια στους ταραξίες μαθητές και εκπαιδευτικούς", επισημαίνει η ΟΛΜΕ.

Υπενθυμίζει στη συνέχεια τον τραυματισμό, λόγω πτώσης απ' τον 1ο όροφο του σχολείου του, μαθητή στο 3ο Λύκειο Αμπελοκήπων, τους τραυματισμούς μαθητριών στους δρόμους έξω απ' τα σχολεία τους στο Ν. Ψυχικό και στη Ρόδο, καθώς και το σημερινό σοβαρό τραυματισμό μαθητή του 1ου Λυκείου Βούλας από"ροπαλοφόρο" γονέα διπλανού σχολείου! "Τα γεγονότα αυτά είναι οι πρώτες προειδοποιητικές κηλίδες αίματος ενός δίκαιου και ακατάβλητου κινήματος. Ας πάψει να περισσεύει σ' αυτή τη χώρα η μικροψυχία, η πολιτική μυωπία και η εγκληματική αλαζονεία της εξουσίας. Ας υπάρξει επιτέλους μια πράξη πολιτικής γενναιότητας, που να αναγνωρίζει τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα", επισημαίνει η ΟΛΜΕ. Η ανακοίνωση καταλήγει υπογραμμίζοντας πως "δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να αποδεχτεί η κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματα του μαθητικού και εκπαιδευτικού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ