Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΡΑΝΤΑΡ
"Πέρασαν" τρία συστήματα εκτός διαγωνισμού

Τις σοβαρότατες πολιτικές, ενδεχόμενα και ποινικές, ευθύνες εντοπίζει με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας

Για τη σκανδαλώδη, ουσιαστικά, σύμβαση, με την οποία γίνεται ανάθεση της προμήθειας τριών ραντάρ διαδρομής (MSSR), αξίας 2,7 δισ. δραχμών, για την ανάγκη κάλυψης των ΒΑ και ΝΑ τομέων του FIR Αθηνών, καταγγέλλει την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας με Επίκαιρη Ερώτηση για τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών Τ. Μαντέλη.

Ο βουλευτής του Κόμματος υπογραμμίζει, επίσης, ότι, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των δύο μελών της αρμόδιας Διακομματικής Επιτροπής που διαφώνησαν, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) χρησιμοποιεί το Ελεγκτικό Συνέδριο, για να εμφανίσει το "νόμιμο" της σύμβασης.

Οπως είναι γνωστό - αναφέρει ο Στρ. Κόρακας - μετά από διαγωνισμό ανατέθηκε σε ιταλική εταιρία η προμήθεια τεσσάρων συστημάτων ραντάρ (ΤΑRς). Παρ' όλο, όμως, ότι στο κύριο σώμα της διακήρυξης του διαγωνισμού αναφέρονται μόνο αυτά τα ραντάρ, σε παράρτημα της διακήρυξης γίνεται παρανόμως αναφορά και σε άλλα τρία ραντάρ MSSR. Κι ενώ ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών με απόφασή του στις 25-10-1996 εγκρίνει μόνο την προμήθεια των τεσσάρων συστημάτων ραντάρ TARs, στη συνέχεια - κατά μυστηριώδη (;) τρόπο - στη σύμβαση που ετοίμασε η ΥΠΑ με την ιταλική εταιρία, περιλαμβάνονται και τα τρία ραντάρ διαδρομής MSSR!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών εάν προτίθεται η κυβέρνηση να επιμείνει στη σκανδαλώδη αυτή σύμβαση, ειδικά όσον αφορά στην ανάθεση προμήθειας των τριών ραντάρ διαδρομής MSSR, αφού οι πολιτικές - ενδεχομένως και ποινικές - ευθύνες είναι ολοφάνερες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ