Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Αστυνομική επιχείρηση εναντίον γονιών και μαθητών

Αντιγράφοντας κάθε βρώμικο και φασιστικό μέτρο στην ιστορία της καταστολής, όπου κι όποτε μπορεί, η κυβέρνηση κλιμακώνει τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις της ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές, τους γονιούς και την εκπαιδευτική κοινότητα γενικότερα, σε μία απελπισμένη προσπάθεια να σταματήσει τη δίκαιη οργή τους.

Προχτές το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη ξεδιπλώθηκε επιχείρηση τρομοκρατίας με συλλήψεις μαθητών και γονιού από την Αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα. Οπως καταγγέλλει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ,μαθητές συνελήφθησαν σε δρόμους γύρω από το Γενικό Λύκειο, για να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως, μετά από παρέμβαση γονιών και καθηγητών. Συγχρόνως όμως, συλλαμβάνονταν και οδηγούνταν στην αστυνομική διεύθυνση μητέρα μαθητών Αναστασία Καρσάκου - Λυρώνη!

Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ "καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το υπουργείο Παιδείας, που εδώ και μέρες δημιουργούν κλίμα επίθεσης, κατασυκοφαντώντας το κίνημα παιδείας. Καταγγέλλει τις εισαγγελικές και αστυνομικές παρεμβάσεις, που στοχεύουν στην τρομοκράτηση των μαθητών, των καθηγητών και των γονιών και την επιβολή της κυβερνητικής γραμμής στην παιδεία. Την επαναφορά στο προσκήνιο καταδικασμένων πρακτικών άλλων εποχών".

"Είναι φανερό" συνεχίζει η ΝΕ, "ότι τέτοιες παρεμβάσεις δε θα γίνονταν δίχως την ύπαρξη της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής που δίνει το πράσινο φως στον παραπέρα αυταρχισμό των κρατικών μηχανισμών. Οι εισαγγελικές και αστυνομικές παρεμβάσεις κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβερνητικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων που θέλει να τσακίσει κάθε λαϊκή αντίδραση, κάθε λαϊκή κινητοποίηση".

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναδείχνεται στην πιο επικίνδυνη της τελευταίας 25ετίας. Οι αντιδημοκρατικές ενέργειές της θα πέσουν στο κενό. Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν. Οι μαθητές δίνουν καθημερινά τη δική τους αγωνιστική απάντηση. Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τους μαθητικούς αγώνες. Καλεί τους μαθητές, γονείς, καθηγητές, όλους τους εργαζόμενους, να δυναμώσουν τις κινητοποιήσεις τους, το δικό τους μέτωπο στον αγώνα για την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων για την Παιδεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ