Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξαντλήθηκε η ανοχή των επιχειρηματιών!

Την πάταξη των αγωνιζόμενων μαθητών και μάλιστα με την επίκληση της εφαρμογής του νόμου απαιτεί από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ). Συνεπής στη μέχρι τώρα τακτική του να προτάσσει την τρομοκρατία του νόμου στις κοινωνικές ομάδες που διεκδικούν τα αιτήματά τους και αγωνίζονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και αυθαιρεσία, ο Γ. Παπαθανασίου επικαλείται την "εξάντληση της ανοχής της κοινωνίας απέναντι στις συνεχόμενες παράνομες δραστηριότητες", καλώντας απροκάλυπτα την κυβέρνηση "να εφαρμόσει το νόμο".

Θέλοντας μάλιστα να δώσει και κύρος στις απόψεις του, ισχυρίζεται ότι τέτοιες "παράνομες" ενέργειες στρέφονται εναντίον της ποιότητας ζωής των πολιτών και πλήττουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, παραβλέποντας βεβαίως ότι τόσο η... επιχειρηματική δραστηριότητα - της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων που είναι μικρομεσαίες - όσο και η ποιότητα ζωής των πολιτών πλήττονται καίρια από την ίδια την κυβερνητική πολιτική, στην οποία αντιστέκονται οι μαθητές με τις κινητοποιήσεις τους.

Ο ΣΕΒ

Ευκαιρία να προβάλουν τη δική τους απαίτηση για ουσιαστική κατάργηση της δημόσιας παιδείας βρήκαν οι μεγαλοβιομήχανοι, αξιοποιώντας την αδιαλλαξία της κυβέρνησης. Με χτεσινές τους δηλώσεις οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, αφού καταφέρθηκαν κατά των καταλήψεων, επανέφεραν την αξίωση για "αποδέσμευση της παιδείας από αγκυλώσεις" και για "ελευθερία κινήσεων που θα έλυνε πολλά προβλήματα". Στην ουσία λόγος γίνεται για κατάργηση του συγκεκριμένου τύπου σχολείου και του ενιαίου προγράμματος εκπαίδευσης και τη δημιουργία σχολείων προσδεμένων σε επιχειρηματικές ομάδες που θα εξυπηρετούν τις δικές τους ανάγκες κατάρτισης αμόρφωτου, αλλά εξειδικευμένου για τις επιχειρήσεις τους προσωπικού.

Κατά τ' άλλα, τα στελέχη του ΣΕΒ ζήτησαν να υπάρχει "κοινωνική συναίνεση" στα θέματα που αφορούν την παιδεία, ενώ απέφυγαν να κατονομάσουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, λέγοντας ότι "πρέπει η κυβέρνηση, η Βουλή και τα παιδιά να τα βρουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ