Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο "διάλογο" περιορίζεται η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ

Η κατάσταση στην παιδεία και οι μαθητικές κινητοποιήσεις ήταν το αντικείμενο της χτεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.Από την ΕΣΑΚ Δημοσίου προτάθηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις στήριξης των αγώνων μαθητών και εκπαιδευτικών, ωστόσο με τις ψήφους ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ αποφασίστηκε να εξαντληθεί η παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ στο να ζητήσει διάλογο... Αύριο εξάλλου συνεδριάζει η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ για το ίδιο θέμα, μετά από απαίτηση 23 μελών της διοίκησής της.

Ειδικότερα στη χτεσινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ εκφράστηκε από τις παραπάνω παρατάξεις ότι χρειάζεται να γίνουν αλλαγές σε κάποια σημεία των αντιεκπαιδευτικών νόμων, αλλά αυτοί θα πρέπει να δοκιμαστούν στην πράξη! Επίσης και για εκτόνωση της κατάστασης να ζητηθεί να γίνει διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους μαθητές, με τη συμμετοχή των οργανώσεων των εκπαιδευτικών και της ΑΔΕΔΥ!

Η ΕΣΑΚ Δημοσίου υποστήριξε πως σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους μαθητές, πρέπει να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία, η ακριβής ημερομηνία της οποίας να καθοριστεί μετά από διερεύνηση της δυνατότητας κοινής απεργίας με τη ΓΣΕΕ. Επίσης να κηρυχτεί για σήμερα 3ωρη στάση εργασίας για να συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Οι ίδιες προτάσεις υποστηρίχτηκαν και από την "Αυτόνομη Παρέμβαση".

Στην πρόταση που κατέθεσε στην Εκτελεστική η ΕΣΑΚ Δημοσίου, επισημαίνεται ότι "το ζήτημα της δημόσιας δωρεάν παιδείας είναι ζήτημα που αφορά όλους τους εργαζόμενους και το μέλλον του τόπου μας. Η κυβέρνηση με την εκπαιδευτική της πολιτική, όπως εκφράζεται και με τους νόμους 2525 και 2640, εντάσσει την παιδεία στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της ΟΝΕ". Σημειώνεται ότι στόχος των παραπάνω νόμων είναι "μέσα από "ιερά εξέταση", πολλαπλές αντιπαιδαγωγικές εξετάσεις, να εκδιώξει χιλιάδες μαθητές νωρίς - νωρίς από το Λύκειο και να τους στείλει στην ανεργία και την εκμετάλλευση". Υπογραμμίζεται πως οι μαθητές με πολύμορφους και πολυήμερους αγώνες αντιπαλεύουν τον πυρήνα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, ενώ η κυβέρνηση με τρομοκρατία, μαύρη προπαγάνδα και φασιστικές μεθόδους "κοινωνικού αυτοματισμού" προσπαθεί να πνίξει το μαθητικό κίνημα. Προτείνει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να καταδικάσει την κυβερνητική τακτική και να καλέσει την κυβέρνηση να αποσύρει τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους. Επίσης να καλέσει τις Ομοσπονδίες - μέλη της και τα δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες στήριξης του αγώνα των μαθητών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόφαση για συμμετοχή στις 17 Μάρτη (2005-03-01 00:00:00.0)
Δραστηριοποιούνται οι μαζικοί φορείς (2003-02-20 00:00:00.0)
Προσήλωση στον «κοινωνικό διάλογο» (2001-09-12 00:00:00.0)
«Πράσινο φως» για τις... παραλίες (2001-06-20 00:00:00.0)
Τακτική «τραβάτε μας κι ας κλαίω» (2001-06-06 00:00:00.0)
Τρίωρη στάση εργασίας (2000-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ