Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΔΕΔΥ
Τρίωρη στάση εργασίας

Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για τις 7 του Δεκέμβρη, παρά την πρόταση της ΕΣΑΚ Δημοσίου για 24ωρη απεργία μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου και παρά την αυξημένη αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων στο δημόσιο, που εκφράστηκε με τα ποσοστά συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 27 και 28 του Νοέμβρη. Ωστόσο, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ καλεί τις Ομοσπονδίες του κλάδου να αποφασίσουν 24ωρη απεργία ανά χώρο δουλιάς.

Η απόφαση ψηφίστηκε από τις παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση». Την πρόταση της ΕΣΑΚ, για 24ωρη απεργία ψήφισε και ένας συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ.

Η ΕΣΑΚ-Δημοσίου καλεί σε απεργιακή συμπαράταξη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Νομοσχέδιο καταστρατήγησης ουσιαστικών εργασιακών δικαιωμάτων. Αλλωστε, όπως εκτιμούν οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ-Δημοσίου, η ΑΔΕΔΥ με τη στάση αυτή όχι μόνο παίρνει τη μεγάλη ευθύνη υποτονικής συμμετοχής, αλλά έτσι υποβαθμίζεται και η σημασία του αντεργατικού νομοσχεδίου. Εμμέσως συμπράττει, συμφωνεί με την ουσία του. Το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα πρέπει να πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πιέσουν και να πάρουν αποφάσεις μέσα από Ομοσπονδίες και σωματεία για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 7 του Δεκέμβρη.

Τέλος, επαναβεβαιώνεται η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για συλλαλητήριο, στις 19 του Δεκέμβρη, την πρώτη μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ