Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι απεργούν ζητώντας την επαναπρόσληψη συνδικαλιστή

Συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι εργαζόμενοι στο Χαλυβουργείο της Θεσσαλονίκης με αίτημα την ανάκληση της παράνομης απόλυσης του γενικού γραμματέα του σωματείου. Το σωματείο προσωπικού Ανωνύμου Ελληνικής Εταιρίας Χάλυβος Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει την απόλυση «μεθοδευμένη απάνθρωπη και παράλογη ενέργεια», σημειώνοντας ότι η εργοδοσία με τον τρόπο αυτό θέλει να κάμψει το φρόνημα και το ηθικό των εργαζομένων και των συνδικαλιστών. «Εχουν απεργαστεί σχέδια για μετωπική ρήξη και σύγκρουση με τους εργαζόμενους, με υποχθόνιο σκοπό ακόμα και τη διάλυση του σωματείου, για να προχωρήσουν ανεξέλεγκτα στην κατάργηση όλων των δικαιωμάτων μας. Είναι ανεξέλεγκτοι, καλύπτονται από το σύστημα και μπορούν να παραβιάζουν τους νόμους, να μη σέβονται κανέναν και να μένουν ατιμώρητοι», τονίζεται σε ανακοίνωση - καταγγελία του σωματείου.

Σχετικά ο πρόεδρος του σωματείου Ε. Κοκονεζάκης δήλωσε στο «Ρ»: «Την προηγούμενη βδομάδα κάναμε απεργία γιατί είχαμε πρόβλημα με τις εργασιακές σχέσεις. Ενώ δηλ. απαιτείται η συναίνεση των εργαζομένων, η εταιρία αυθαίρετα επιχείρησε να εφαρμόσει μόνη της συστήματα συνεχούς λειτουργίας, χωρίς να τα έχει θεωρήσει η Επιθεώρηση Εργασίας. Μόλις προκηρύξαμε την απεργία την περασμένη Παρασκευή η εργοδοσία απέλυσε τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Παναγιώτη Χατζή, με την πρόφαση ότι είχε περιπέσει πριν 35 μέρες σε ποινικό αδίκημα, μια κατηγορία ανύπαρκτη και ψευδής. Για το λόγο αυτό συνεχίζουμε τις απεργιακές μας εκδηλώσεις με συμπαραστάτες και το ΕΚΘ, τις κλιμακώνουμε και ζητάμε τη συμπαράσταση φορέων, αλλά και Πολιτείας προκειμένου να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου. Μετά συζητάμε και όλα τα άλλα. Καθημερινά, όσο διάστημα θα απεργούμε θα γίνονται συγκεντρώσεις μπροστά στο εργοστάσιο, ενώ παράλληλα προσφεύγουμε σ' όλα τα νόμιμα μέσα. Οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι».

Οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους με γενική τους συνέλευση τη Δευτέρα. Με απόφασή του το Γενικό Συμβούλιο του ΕΚΘ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στο Χαλυβουργείο και δηλώνει ότι καλύπτει τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις μέχρι και το Σαββατοκύριακο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ