Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Είναι και δικός μας αγώνας

Διευρύνεται καθημερινά το μέτωπο υπεράσπισης των αγωνιζόμενων μαθητών

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών βρίσκονται καθημερινά όλο και περισσότεροι φορείς, εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες και Σύλλογοι, συνταξιούχοι και εκπρόσωποι οργανώσεων του φιλειρηνικού κινήματος. Με ανακοινώσεις ή ψηφίσματά τους καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και να δώσουν με τον τρόπο αυτό την καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και στις αυταρχικές τακτικές της.

  • Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) υπογραμμίζει πως ο αγώνας των μαθητών είναι δίκαιος και προτρέπει την κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη τον αυταρχισμό και τις διώξεις. "Οι χαμηλές δαπάνες για την παιδεία - με ευθύνη της κυβέρνησης - έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο χώρο της παιδείας, αφού καθηγητές παραμένουν αδιόριστοι, παρά τις τεράστιες διαπιστωμένες ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό. Παρ' όλα αυτά ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει 4 τρισ. για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς στα πλαίσια της στρατηγικής της "νέας τάξης πραγμάτων", το οποίο αποτελεί προσβολή της νοημοσύνης του ελληνικού λαού και κατά συνέπεια και των μαθητών", τονίζει στην ανακοίνωσή της.
  • Η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει την τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών "που στόχο έχει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα της νέας γενιάς και να δημιουργήσει άβουλους και υποταγμένους πολίτες". Συμπαρίσταται στους αγωνιζόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς για την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων και ζητά από την κυβέρνηση να τους αποσύρει. "Δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι δύο καίρια θέματα πρωτίστης σημασίας, για τα οποία πάντα θα αγωνίζονται οι νοσοκομειακοί γιατροί", καταλήγει η ΕΙΝΑΠ.
  • Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου επισημαίνει πως "οι μορφές αγώνα που επιλέγουν οι μαθητές - εκπαιδευτικοί πρέπει να τύχουν της ανάλογης κατανόησης όλων των φορέων και των κλάδων εργαζομένων, γιατί όλοι θα νιώσουν τις δυσάρεστες συνέπειες αυτού του νόμου σύντομα".
  • Η Ενωση Τεχνικών Εναέριων Μεταφορών και Πτυχιούχων (ΕΤΕΜ & Π) υπογραμμίζει: "Το συνδικαλιστικό κίνημα σύσσωμο οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες και να συμπαρασταθεί στον αγώνα των μαθητών ενεργά, ο κάθε πολίτης οφείλει να αντιδράσει στο διαρκές έγκλημα που συντελείται σε βάρος της παιδείας".
  • Η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων επισημαίνει την ανάγκη για άμεση έξοδο από την παρούσα κρίση που παρουσιάζεται στο χώρο της Παιδείας με την υιοθέτηση αποκλειστικά παιδαγωγικών μέσων και τονίζει: "Οι Ελληνες φιλόλογοι, έχοντας πάντα ζωντανό στις συνειδήσεις τους το όραμα της ανθρωπιστικής Παιδείας, αυτής που επιδιώκει την καλλιέργεια δημιουργικών ευαίσθητων και ελεύθερων ανθρώπων, είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν όλες τις δυνάμεις για την αποκατάσταση της ομαλής σχολικής ζωής, αυτής που αποσαθρώθηκε βάναυσα και καθημαγμένη μετατράπηκε σε θλιβερό τηλεοπτικό θέαμα".
  • "Ο αγώνας των μαθητών είναι αγώνας για τη ζωή και τη μόρφωση, είναι αγώνας ελπίδας", τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Τραπεζών.Υπογραμμίζει πως "οι μαθητές ρίχνουν στη μάχη τα μόνα όπλα που έχουν: Την αμφισβήτηση, την ενότητα, τα νιάτα τους, τη διάθεση για αγώνα. Είναι χρέος κάθε έντιμου ανθρώπου, κάθε προοδευτικού πολίτη, κάθε γονιού, κάθε εργαζόμενου, όχι απλά να συμπαρασταθεί στον αγώνα των μαθητών, αλλά να τον κάνει δική του υπόθεση". Επίσης καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
  • Ο Σύλλογος Σιδηροδρομικών "Λαρισαϊκός",με ψήφισμά του, στηρίζει το δίκαιο αγώνα των μαθητών και ζητάει να πάψει η ποινικοποίηση, ο εκφοβισμός, οι πιέσεις και η τρομοκρατία απέναντι στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Οι εργαζόμενοι του "Λαρισαϊκού" καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το νόμο και να ξεκινήσει συζήτηση με τους φορείς της Παιδείας, με βάση το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και την ουσιαστική της αναβάθμιση.
  • Οι αντιστασιακοί της Πετρούπολης επισημαίνουν πως στέκονται δίπλα στον αγώνα των μαθητών, που παρά το όργιο τρομοκρατίας και παραπληροφόρησης συνεχίζεται με την ίδια ένταση. "Καλούμε την κυβέρνηση να καταργήσει τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους και να αυξήσει τις δαπάνες για την Παιδεία", τονίζει στο ψήφισμά του το Παράρτημα Πετρούπολης της ΠΕΑΕΑ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ