Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Σείστηκε" η Θεσσαλία

"Σείστηκε" χτες η Θεσσαλία από τα συλλαλητήρια για την παιδεία. Πάνω από 8.500 μαθητές διαδήλωσαν μέσα στο χιόνι, στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών, εναντίον της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, υπέρ του δικαιώματος στη μόρφωσή τους. Μαζί με τους μαθητές, στο κοινό μέτωπο πάλης, καθηγητές, δάσκαλοι, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, γονείς, αλλά και εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες.

Στη Λάρισα, το χτεσινό συλλαλητήριο ξεπέρασε σε όγκο το προηγούμενο που έγινε πριν λίγες μέρες. Πάνω από 3.000 μαθητές και πολλοί καθηγητές, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και γονείς πραγματοποίησαν μια συγκλονιστική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.Με "πανό", "πικέτες" και φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα κατά της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, σχημάτισαν ένα "ποτάμι" οργής κι αγώνα που κατέληξε στη Νομαρχία, όπου αντιπροσωπεία του Συντονιστικού των μαθητών, των καθηγητών, των αδιορίστων εκπαιδευτικών και των γονέων συναντήθηκαν με τον νομάρχη Γ. Φλώρο, στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Στο Βόλο, το συλλαλητήριο, που ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας, δεν έχει προηγούμενο σε όγκο και παλμό. Πάνω από 3.000 μαθητές, καθηγητές, δάσκαλοι, αδιόριστοι και γονείς δημιούργησαν μια συγκλονιστική αγωνιστική ατμόσφαιρα.Μετά την ομιλία της μαθήτριας Αθηνάς Ρούσσα,η οποία μίλησε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, την οποία συναποτελούν εκπρόσωποι του Συντονιστικού των μαθητών, των συλλόγων καθηγητών, δασκάλων και αδιόριστων εκπαιδευτικών, ξεκίνησε η πορεία. Προηγούνταν μαθητές πάνω σε μηχανάκια κι ακολουθούσαν οι διαδηλωτές κρατώντας "πανό" και "πικέτες" και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Η πορεία πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στη Νομαρχία. Μήνυμα συμπαράστασης στο συλλαλητήριο έστειλε ο Ν. Γκατζής,βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, στο οποίο τονίζει ότι με τις κινητοποιήσεις συνειδητοποιείται περισσότερο η ανάγκη ενός ευρύτερου μετώπου για την παιδεία.

Στην Καρδίτσα, πραγματοποιήθηκε ογκώδες και μαχητικό συλλαλητήριο, με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να συγκεντρώνονται έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Εκεί μίλησαν η Αθανασία Αγραφιώτη από το Συντονιστικό των μαθητών, οι πρόεδροι της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, του συλλόγου δασκάλων - νηπιαγωγών και των αναπληρωτών καθηγητών και χαιρέτισε ο Β. Μπούτας,μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών και βουλευτής του ΚΚΕ. Ακολούθησε τεράστια πορεία προς τη Νομαρχία.

Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων έγινε στην πλατεία "Ρήγα Φεραίου", όπου χαιρέτισαν η Νίκη Κωστίκα από το Συντονιστικό των μαθητών, ο Θ. Ζιώγκος πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων - νηπιαγωγών, η Λίτσα Σαπουνά, μέλος του ΔΣ του συλλόγου αδιορίστων εκπαιδευτικών, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μπάμπης Αργυρίου, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου Οικοδόμων, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων "Η Ανοιξη", της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ, του Συλλόγου Γυναικών, της Επιτροπής Ειρήνης κι άλλων μαζικών φορέων, καθώς, επίσης, οι βουλευτές Αχ. Κανταρτζής του ΚΚΕ και Θ. Σκρέκας της ΝΔ. Ακολούθησε μεγάλη πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στη Νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ