Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σχολείο - "ψυγείο" στη Λιοσίων

Το ψύχος της κυβερνητικής αδιαφορίας έχει αγανακτήσει και τους μαθητές του 67ου Γυμνασίου, του 6ου Διαμερίσματος, που βρίσκεται επί των οδών Λιοσίων - Στενημάχου και Κωνσταντινουπόλεως. Οι μαθητές έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους και - εκτός από την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας - διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες μάθησης.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το γυμνάσιο, παρόλο που είναι καινούριο και λειτουργεί φέτος για πρώτη φορά, παρουσιάζει πάρα πολλάα κατασκευαστικά προβλήματα. Το σημαντικότερο από αυτά, είναι η έλλειψη θέρμανσης, γεγονός που κάνει τις συνθήκες μάθησης ακόμα πιο δύσκολες. "Το κρύο μέσα στην τάξη είναι αβάσταχτο. Είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθείς το μάθημα. Εκείνη την ώρα θέλεις να τρέχεις για να ζεσταθείς", λένε οι μαθητές. Ωστόσο, το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει και πρόβλημα μεταστέγασης, αφού ο χώρος που βρίσκεται ανήκει, μετά από δέσμευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), στα 52ο και 151ο Δημοτικά σχολεία, τα οποία στεγάζονται σε διπλανό κτίριο.

Ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Διαμερίσματος έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί, ζητώντας την αναστολή απόφασης του νομάρχη Δ. Ευσταθιάδη, ο οποίος, έχει στοιβάξει σε 11θέσιο σχολείο, δύο δημοτικά σχολεία (το 52ο και το 151ο), που έχουν 18 τμήματα και μάλιστα στο μικρότερο κτίριο, το οποίο κτίστηκε για ένα δημοτικό.

Για την ανάγκη εύρεσης οικοπέδου που θα στεγάσει το 67ο γυμνάσιο έχουν καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή, πριν δύο μήνες περίπου, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης και Μήτσος Κωστόπουλος,προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ