Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αγωνιστικό ραντεβού στις 15 Δεκέμβρη

Παγκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο οργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 15 Δεκέμβρη, στην πλατεία Σαρόκου στις 10 π.μ., η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας (ΟΑΣΚ), σε συνεργασία με την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού, προκειμένου να απαιτηθούν λύσεις στα προβλήματα των αγροτών και ειδικότερα των ελαιοπαραγωγών. Στον ίδιο χώρο, μαζί με τους αγρότες, θα πραγματοποιήσει την απεργιακή του συγκέντρωση και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, μετά από απόφαση της διοίκησής του.

Με ανακοίνωσή της, η ΟΑΣ Κέρκυρας απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα, υπογραμμίζοντας πως "αυτές τις μέρες είναι έτοιμος να ξεκινήσει ένας πανελλαδικός αγροτικός ξεσηκωμός για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης". "Η αγροτιά της πατρίδας μας δίνει για μια ακόμα χρονιά τη μεγάλη μάχη της επιβίωσης, για να μην ξεκληριστεί, να μείνει στα χωριά και να καλλιεργεί τη γη", τονίζει η ΟΑΣΚ, στην ανακοίνωσή της, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί, καθώς το λάδι είναι το κύριο προϊόν του νησιού. Παράλληλα, καλεί όλες τις λαϊκές τάξεις και στρώματα, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς, επισημαίνοντας πως "ήρθε η ώρα να σταλεί ένα ακόμη μήνυμα λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης".

Για την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση του συλλαλητηρίου, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών και συνεταιριστών σε αίθουσα της ΟΑΣΚ.

Ομως, δε λείπουν και τα φαινόμενα υπονόμευσης του αγώνα από κυβερνητικούς "υπαλλήλους", αφού, όπως καταγγέλλει η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ: "Παρά τη φραστική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, ορισμένα αγροτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο πρόεδρος της ΕΑΣ Γιάννης Ζουπάνος,προσπαθούν να απαλύνουν τις κυβερνητικές ευθύνες, προπαγανδίζοντας την πρόθεση (!) του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Δρυ να βοηθήσει για να προστατευτεί η ελαιοσοδειά από το δάκο. Ξεχνά, όμως, ότι φέτος τον Ιούλιο που εφτά βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν τροποποίηση νόμου ειδικά για να προστατευτεί η ελαιοσοδειά της Κέρκυρας, η κυβέρνηση την απέρριψε και ο κ. Δρυς "ποιούσε την νήσσαν"...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ