Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κτίριο πολιτισμού η κατοικία Σβώλου

Ξεκινούν διαδικασίες για τον καθορισμό πολιτιστικών και εκπαιδευτικών χρήσεων στο διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φυλής 52 και Φερρών 30, το οποίο ήταν κατοικία του Αλέξανδρου Σβώλου, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται ως "οίκος ανοχής".

Οπως ανακοίνωσε χτες το ΥΠΕΧΩΔΕ, με εντολή του υπουργού Κ. Λαλιώτη, ξεκίνησε η διαδικασία για τον καθορισμό ειδικών χρήσεων, ώστε να διασφαλιστεί ο σεβασμός στην ιστορική μνήμη του Αλέξανδρου Σβώλου. Ηδη η αιτιολογική έκθεση, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να καθοριστούν οι ειδικές χρήσεις του κτιρίου, έχει σταλεί στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες, στο Δήμο Αθηναίων και στο υπουργείο Πολιτισμού για να εκφράσουν τις απόψεις τους. Στην έκθεση αυτή προβλέπεται "ότι στο κτίριο καθορίζονται χρήσεις εκπαίδευσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων (ομιλιών, διαλέξεων, προβολές, εκθέσεις, εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού) βιβλιοθήκη, πρόνοια".

Να σημειώσουμε ότι το κτίριο αυτό έχει χαρακτηριστεί από το 1987 ως διατηρητέο λόγω της ιστορικής και αρχιτεκτονικής του αξίας, όμως μετά την πώλησή του από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κατέληξε να μετατραπεί σε "οίκο ανοχής"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ