Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Το οικόπεδο της ΕΡΙΟΤΕΚ ανήκει στα σχολεία των παιδιών μας!

Γονείς μαζί με μαθητές από όλη τη Νέα Ιωνία συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή στην εκδήλωση - συγκέντρωση που οργάνωσε η Ενωση Συλλόγων Γονέων Νέας Ιωνίας δίπλα από το οικόπεδο του παλιού εργοστασίου της ΕΡΙΟΤΕΚ, στέλνοντας μήνυμα ότι ο χώρος αυτός - που έχει χαρακτηριστεί ως χώρος ανέγερσης σχολείων από το 2004 - δεν πρέπει να χαθεί, αλλά να χτιστούν σε αυτόν σύγχρονα, δημόσια και ασφαλή σχολεία που τόσο έχουν ανάγκη οι οικογένειες της πόλης.

Οπως επισήμανε και το κάλεσμα της Ενωσης για την κινητοποίηση, από το 2004 έως τώρα καμία δημοτική αρχή δεν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια ώστε να απαλλοτριώσει τον χώρο της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ, έκτασης 4,8 στρεμμάτων, με αποτέλεσμα τώρα οι επιχειρηματίες - κληρονόμοι του οικοπέδου να προχωρούν σε προσφυγές και να τον ζητούν για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Η Ενωση, οι Σύλλογοι Γονέων, οι μαθητές και τα σωματεία των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Κυριακής στον χώρο του 3ου Γυμνασίου - 6ου Λυκείου ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη και ανέδειξαν τις τεράστιες ανάγκες της σχολικής στέγης στη Νέα Ιωνία. Ενα από τα πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτών των αναγκών μάλιστα καταγράφεται στον ίδιο τον χώρο της εκδήλωσης, όπου δύο τάξεις του 3ου Γυμνασίου στεγάζονται σε προκάτ αίθουσες στο προαύλιο του σχολείου...


Η εκδήλωση περιλάμβανε πολύμορφες δράσεις, ενώ Σύλλογοι Γονέων φρόντισαν να στολίσουν τον χώρο με πολύχρωμα πανό, πλακάτ και ζωγραφιές που έφτιαξαν τις προηγούμενες μέρες μέσα στα σχολεία τους, με τη συμμετοχή μαθητών και γονιών.

Στον χώρο της εκδήλωσης, μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών έπιασαν μαρκαδόρους και χαρτιά, ζωγραφίζοντας για το σχολείο όπως το ονειρεύονται.

Λίγο πιο δίπλα, στο γήπεδο του ΑΟ Περισσού, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων έπαιξαν φιλικό αγώνα μπάσκετ.

Επιπλέον, μαθητές και μαθήτριες του 2ου Λυκείου Νέας Ιωνίας πλαισίωσαν όμορφα την εκδήλωση, με τη χορωδία τους και την παρουσίαση του θεατρικού που ανέβασαν για την πρόσφατη γιορτή του Πολυτεχνείου, δίνοντας και με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα ότι η νέα γενιά έχει ιδανικά και παλεύει για τα δικαιώματά της.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Νέας Ιωνίας και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νέας Ιωνίας.

Παραβρέθηκαν επίσης ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Π. Μανούρης, και οι επικεφαλής άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Στην ομιλία εκ μέρους της Ενωσης Γονέων, η πρόεδρος του ΔΣ, Μαρία Ζαχουδάνη, αναφέρθηκε εκτενώς στις μεγάλες ανάγκες της σχολικής στέγης στην πόλη.

Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των νηπιαγωγείων (που στεγάζονται σε κοντέινερ σε προαύλια, σε πρόχειρα ανακατασκευασμένες αίθουσες που αφαιρέθηκαν από Δημοτικά, σε δυάρι διαμέρισμα, σε κτίρια σε μακρινές αποστάσεις κ.ά.), η έλλειψη Ειδικού Νηπιαγωγείου, οι ακατάλληλες συνθήκες στέγασης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, οι συγχωνεύσεις και τα μεγάλα τμήματα σε πολλά Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, η απουσία αντισεισμικών ελέγχων κ.λπ.

Παρουσιάστηκε επίσης ένα σύντομο ιστορικό για το οικόπεδο της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ, αναδεικνύοντας τις ευθύνες των δημοτικών αρχών από το 2004 μέχρι σήμερα για τη μη απαλλοτρίωση του χώρου και τη μη υλοποίηση της απόφασης για ανέγερση σχολείων, κατάσταση που επέτρεψε στους επιχειρηματίες να προωθούν την ακύρωση της πράξης χαρακτηρισμού του χώρου.

«Είναι ώρα οι γονείς της Νέας Ιωνίας να αναλάβουμε δράση! Το οικόπεδο ανήκει στα παιδιά μας και δεν πρέπει να χαθεί», κατέληξε η ομιλήτρια, επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά μας αξίζουν καινούρια, ασφαλή κτίρια, που θα τους δίνουν χαρά για το εκπαιδευτικό έργο!».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» απήθυνε η Δήμητρα Νούτσου, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα για ανέγερση σχολείων στο οικόπεδο της ΕΡΙΟΤΕΚ. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η πρόεδρος της Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Βίκυ Βασιλάτου, τονίζοντας ότι ο αγώνας για τα σχολεία που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας είναι απόλυτα δίκαιος και είναι ένα αίτημα που πρέπει να συνενώσει γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Μέσα από την ίδια την εκδήλωση διαμαρτυρίας και τις συζητήσεις των γονέων που συμμετείχαν σε αυτήν, αναδείχθηκε ως κοινό συμπέρασμα η ανάγκη για συνέχιση συντονισμένων πρωτοβουλιών διεκδίκησης, για να μη χαθεί το οικόπεδο της ΕΡΙΟΤΕΚ και συνολικότερα για το κρίσιμο ζήτημα της σχολικής στέγης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για την ανέγερση σχολείου(2011-04-13 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα υποδομής στα σχολεία(2009-10-03 00:00:00.0)
Διεκδικούν την ανέγερση Λυκείου(2009-02-28 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την Παιδεία(1998-12-11 00:00:00.0)
Να γίνει επιτέλους το κτίριο(1997-12-03 00:00:00.0)
Χωρίς σχολεία η Καλογρέζα(1996-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ