Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κινητοποίηση ενάντια στη συγχώνευση 4ου και 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς

Μαζική και μαχητική κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 4ου και του 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς, αντιδρώντας στη σχεδιαζόμενη συγχώνευση. Μαζί τους διαδήλωσαν εκπαιδευτικοί και γονείς των υπό συγχώνευση σχολείων του δήμου Θεσσαλονίκης, που επίσης βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας υπερασπίστηκε την πολιτική των συγχωνεύσεων. Από την πλευρά τους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για να τις εμποδίσουν και αυτό διαμήνυσαν με τη μαχητική διαδήλωσή τους.

Οπως αναδεικνύουν, η προτεινόμενη συγχώνευση 4ου και 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς πρέπει να ακυρωθεί, γιατί, αν προχωρήσει, θα έχει ως αποτέλεσμα: Τη δημιουργία ενός υπερβολικά μεγάλου σχολείου με 400-450 μαθητές και μαθήτριες, γεγονός που δυσχεραίνει τόσο τη διοίκηση όσο και τη λειτουργία του, φέρνοντας ως παράδειγμα τις εκδηλώσεις, τις γιορτές, τις εκδρομές και συνολικά τις δράσεις ενός τέτοιου μεγάλου σχολείου.

Διευκολύνει τη δημιουργία μεγάλων τμημάτων των 27-30 μαθητών και μαθητριών, καθώς η κατανομή ανά τμήμα γίνεται σε μεγαλύτερο όγκο. Γεγονός που θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Δυσκολεύουν οι σχέσεις των εκπαιδευτικών με τους μαθητές, οι συνθήκες επικοινωνίας και επιτήρησης, πρόληψης και αποτροπής φαινομένων παραβατικότητας. Επίσης, δυσκολεύουν και οι σχέσεις μεταξύ των μαθητών σε ένα μεγάλο απρόσωπο σχολείο.

  • Να μην προχωρήσει η προτεινόμενη συγχώνευση 4ου και 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς διεκδικεί το ΚΚΕ που κατέθεσε σχετική Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Υποδομών. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, που υπογράφουν την Ερώτηση, ρωτούν τους υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση έτσι ώστε: Να μην προχωρήσει η συγχώνευση του 4ου και του 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς. Να εξασφαλιστούν και για τα δύο σχολεία όλες οι προϋποθέσεις λειτουργίας τους με κριτήριο τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών (προσλήψεις προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης, συντήρηση των κτιρίων, αναβάθμιση των υποδομών). Να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του 8ου ΓΕΛ Καλαμαριάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ