Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ «ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ»
Πλούσιο πρόγραμμα τον Δεκέμβριο που φιλοδοξεί να συναρπάσει μαθητές και επισκέπτες!

Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, για δέκα μέρες στον όμορφο χώρο του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μάνος Λοΐζος», θα φιλοξενηθεί έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής». Νέοι, αλλά και κλασικοί τίτλοι φιλοδοξούμε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον εμπλουτίζοντας τη βιβλιοθήκη κάθε επισκέπτη. Αλλωστε, το καλύτερο δώρο για τις γιορτές είναι ένα βιβλίο!

Η έκθεση θα λειτουργήσει στις 11-21 Δεκεμβρίου (ώρες Δευτ. - Παρ.: 18.00-22.00, Σαβ. - Κυρ.: 10.00-22.00).

Με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης βιβλίου η ΚΝΕ επιδιώκει την καλλιέργεια του μορφωτικού ενδιαφέροντος, αφού η γνώση είναι δύναμη!

Ετσι, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στις 19.00, θα γίνει παρουσίαση των εκδόσεων της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για τον καπιταλισμό». Θα μιλήσει ο Αντώνης Μοχιανάκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, στις 19.00 θα γίνει παρουσίαση των καινούριων εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», με ιδιαίτερη έμφαση στην έκδοση «Πολυτεχνείο - Νοέμβρης 1973. Εμπνευση, γνώση και στήριγμα για τους λαϊκούς ξεσηκωμούς του μέλλοντος». Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, στις 19.00, θα γίνει εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση των συγγραφέων νεανικής λογοτεχνίας Ζωρζ Σαρή και Αλκης Ζέη, με τίτλο: «Οταν ο "χορός της ζωής" γίνεται ιστορία για μικρά και ...μεγάλα παιδιά!». Θα μιλήσουν η Ζωή Βαλάση και η Μαρία Παπαγιάννη, συγγραφείς παιδικών βιβλίων, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Ελενα Μποτζιολή, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αλλες εκδηλώσεις και εκθέσεις

Επίσης, το Στέκι εγκαινιάζει τις πρώτες διαλέξεις και σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο των εργαστηρίων του. Αυτή η δραστηριότητα έχει στόχο μαθητές και προσκεκλημένοι να βγουν στο τέλος της χρονιάς «γεμάτοι» με γνώση και εμπειρία! Στο πλαίσιο αυτό γίνεται την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 17.00-21.00: Σεμινάριο στο Θεατρικό Εργαστήριο, με τίτλο «Ερμηνευτική Προσέγγιση της Κωμωδίας» από την Ελένη Γερασιμίδου, ηθοποιό και δασκάλα υποκριτικής.

Παράλληλα, το Στέκι θα φιλοξενήσει στον χώρο του Εκθεση Αφίσας για την Παλαιστίνη σε επιμέλεια της Επιτροπής Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ. Η Εκθεση θα λειτουργήσει από 18 Δεκεμβρίου έως 18 Ιανουαρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ