Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λόγος μουσικός

Με σολίστ τους Κώστα Σίσκο, Χρήστο Καλούδη, Σπύρο Μπάκο και Διονύση Μοτσενίγο (κόρνα) και σε διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σήμερα (8.30 μμ) θα δώσει συναυλία, στο "Παλλάς", με έργα Straus, List, Hubler, Suppe.

  • Στην αίθουσα "Κίνηση" της ΠΠΚ (Υπατίας 1β), στο πλαίσιο του κύκλου "Μουσικές Συναντήσεις", σήμερα και αύριο (10 μμ) οι Οδυσσέας Τσάκαλος, Δημήτρης Παναγόπουλος και Κώστας Λειβαδάς τραγουδούν μελωδίες των Μόρισον, Ντίλαν κ.ά.
  • Σήμερα και αύριο (11 μμ), στον "Αέρα" (κεντρική πλατεία Πετρούπολης) εμφανίζεται ο Δημήτρης Ζερβουδάκης,ενώ σήμερα (10 μμ), στο "Στρέφη" (Ειρήνης Αθανασίας 5 και Πουλχερίας 8), ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν μια διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι. Συμμετέχουν: Ξανθή Μαύρη, Ηλίας Καραγιάννης, Ηλίας Αμάξης και Θανάσης Τεριακής.
  • Στο "Εναλλάξ" (Μαυρομιχάλη 139) σήμερα και αύριο ο Πέτρος Βαγιόπουλος με το πενταμελές συγκρότημά του παρουσιάζουν τραγούδια του συνθέτη από τους δίσκους "Εσύ κι αν γίνεις υπουργός", "Πότε Βούδας, πότε Κούδας", "Βαλκανιζατέρ", "Σελοτέιπ", "Στο νοηματουργείο". Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, αγαπημένα παλιά και καινούρια τραγούδια άλλων δημιουργών.
  • Στα σύγχρονα μουσικά τοπία ταξιδεύει η "Ομαδική Απόδραση" μέχρι αύριο, στην "Πινακοθήκη" (Αγ. Θέκλας 5, Ψυρρή), παρουσιάζοντας το δίσκο"Οπως η θάλασσα" και παλιότερα κομμάτια.
  • Μια μεγάλη τζαζ μορφή σε αθάνατα στάνταρντ από σήμερα στο "Χαφ Νοτ" τζαζ κλαμπ (Τριβωνιανού 17, Μετς), όπου ξεκινάει τις εμφανίσεις του ο Μαλ Γουάλντρον, με το "Μπρόντγουέι Τρίο" του.
  • Ο Σπύρος Σακκάς (βαρύτονος) και ο Γιώργος Κουρουπός (πιάνο) ερμηνεύουν έργα των Θ. Αντωνίου, Μ. Χατζιδάκι, Ν. Μαμαγκάκη και Θ. Μικρούτσικου, που έχουν γραφτεί για σκηνοθεσίες έργων του Μπρεχτ σε ελληνικά θέατρα, τη Δευτέρα (8.30 μμ), στην αίθουσα του "Γκαίτε" (Ομήρου 14 - 16). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, λίντερ των Πάουλ Ντέσαου, Κουρτ Βάιλ και Χανς Αϊσλερ.
  • Τη Δευτέρα, επίσης (8.30 μμ), στην αίθουσα "Φ. Νάκας" (Ιπποκράτους 41), ο Δημήτρης Γούζιος και ομάδα αξιόλογων μουσικών θα παρουσιάσει το έργο του "Γάμοι και Αίμα" (ορχηστρικά κομμάτια και τέσσερα τραγούδια σε ποίηση του Λόρκα).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ