Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νότες ειρήνης

"Και επί γης Ειρήνη" τιτλοφορείται η χριστουγεννιάτικη συναυλία του Εθνικού Ωδείου,την Κυριακή (8.30μμ), στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31), η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την "Ουνέσκο" και αφιερώνεται στην παγκόσμια ειρήνη, στο πλαίσιο παρόμοιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης "World - Harmony Pilgrim Dream", σε χώρες - μέλη του ΟΗΕ. Η Ελλάδα πρώτη φορά συμμετέχει σε αυτές τις εκδηλώσεις, που γίνονται για τον - απομακρυσμένο πια από τους ειρηνικούς, ιδρυτικούς σκοπούς του - ΟΗΕ και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

"Η ειρήνη", τόνισε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η γενική διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου Χ. Καλομοίρη, "αποτελεί πρώτης προτεραιότητας θέμα και αφορά όλους μας. Ειδικότερα οι άνθρωποι της διανόησης και της τέχνης φέρουμε βαρύνουσα ευθύνη να επαγρυπνούμε και να ενεργοποιούμαστε στην κατεύθυνση της παγκόσμιας αλληλεγγύης για την επίτευξη της ειρήνης".

Στη συναυλία συμμετέχει η Νεανική Ορχήστρα του Γ Προγράμματος της ΕΡΑ (διδασκαλία - διεύθυνση Νίνας Πατρικίδου), η Παιδική Χορωδία "Μανώλης Καλομοίρης" (διδασκαλία - διεύθυνση Νίκου Βασιλείου), που θα ερμηνεύσουν έργα Βιβάλντι, Καλομοίρη, Μπιζέ κ. ά. και η Βυζαντινή Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Εθνικού Ωδείου (διδασκαλία Σπύρου Παυλάκη), με κάλαντα και χριστουγεννιάτικους ύμνους. Είσοδος ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ