Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Αποκαλύφθηκε η γύμνια"

Στην πραξικοπηματική απομάκρυνση της προϊσταμένης της Α' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων αναφέρεται με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής του ΚΚΕ,Σταύρος Παναγιώτου.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι "παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις και τις λεκτικές περικοκλάδες του υπουργού Πολιτισμού, έφτασε το απλό περιστατικό, να κλείσει το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς, επειδή έφευγε ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων που έληγε η σύμβασή τους στις 30 Νοέμβρη, για να αναδείξει όλητη γύμνια της πολιτιστικής πολιτικής της κυβέρνησης".

"Το περιστατικό αυτό ανέδειξε την ανεπαρκέστατη χρηματοδότηση του Πολιτισμού, την ώρα που ένας πακτωλός δισεκατομμυρίων κατευθύνεται - με την υπογραφή του κ. υπουργού - στα ταμεία των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών ή σε ευαγή ιδρύματα, όπως το Μέγαρο Μουσικής του κ. Λαμπράκη. Κι αυτό συμβαίνει όταν τα μουσεία μένουν χωρίς προσωπικό (λ.χ. από τις 308 θέσεις νυχτοφυλάκων οι 175 μένουν κενές), στην Αρχαιολογική Υπηρεσία υπάρχουν τεράστια κενά και ελλείψεις και οι αρχαιολογικοί θησαυροί βρίσκονται στο έλεος του κάθε αρχαιοκάπηλου.Η στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης κλείνει και η ανάπτυξη της όποιας δραστηριότητας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, καθώς και η ενίσχυση της υποδομής του ελληνικού πολιτισμού, επαφίεται στις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Με την Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ ζητείται από τον υπουργό Πολιτισμού να απαντήσει: "ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε άμεσα να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν και γενικότερα να στελεχωθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία και τα Μουσεία με το αναγκαίο και μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να αναδειχτούν οι πολιτιστικοί θησαυροί της χώρας και ταυτόχρονα να αποκαταστήσει από κάθε άποψη την προϊσταμένη της Α' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που "πλήρωσε τα σπασμένα" της ανεπάρκειας της κυβερνητικής πολιτιστικής πολιτικής;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ