Κυριακή 13 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

ΤΟ ΚΚΕ τοποθετήθηκε υπεύθυνα και ακριβοδίκαια στα κατά καιρούς λεγόμενα του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ο αρχιεπίσκοπος έσπευσε να αντιδράσει. Μιλώντας σε εκπομπή του ΜΕGΑ θεώρησε άδικη και βιαστική την κριτική του ΚΚΕ. Η αντίδραση του Χριστόδουλου ένα πράγμα επιβεβαιώνει: Την ορθότητα της κριτικής του Κόμματος στις απόψεις, στους στόχους και στην τακτική του αρχιεπισκόπου. Μιλούν τα γεγονότα από μόνα τους γι' αυτή τη διαπίστωση. Οι τοποθετήσεις του συνιστούν ένα επικίνδυνο φαινόμενο, που γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο από το γεγονός ότι ο αρχιεπίσκοπος ελίσσεται, παίρνοντας πίσω, στα λόγια και προσωρινά, όσα κρίνει ότι δημιουργούν αντιδράσεις... (σελίδα 11)

ΜΕ μια ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα έκθεση, η Λάρισα τιμά μια γνήσια και πολυεπίπεδη καλλιτεχνική προσωπικότητα. Μέχρι τις 29 Δεκέμβρη, στο Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας, παρουσιάζεται μεγάλη αναδρομική έκθεση του ζωγράφου, αγιογράφου και χαράκτη Αγήνορα Αστεριάδη. Το τιμητικό αυτό αφιέρωμα πραγματοποιείται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικού μας καλλιτέχνη (σελίδα 17)

ΕΘΙΜΟ των γιορτινών ημερών, πολύ περισσότερο των χριστουγεννιάτικων, είναι να κάνουμε δώρα στους αγαπημένους μας - μεγάλους και μικρούς - σε συγγενείς, φίλους και συναδέλφους, ή και το αντίστροφο να μας κάνουν εκείνοι δώρο, ρωτώντας μας, ίσως, τι θα επιθυμούσαμε να είναι αυτό. "Εθιμο" και του "Ρ" είναι κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, να προτείνει στους αναγνώστες του βιβλία γνώσης απαραίτητης στους καιρούς μας, βιβλία διαχρονικής αξίας - εθνικής και οικουμενικής - βιβλία ψυχ - αγωγίας, με την έννοια και της καλλιέργειας και της ευφροσύνης. Βιβλία της "Σύγχρονης Εποχής" (σελίδες 18 - 19)

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ενέργεια: Απελευθερώνουν τη... διάλυση της ΔΕΗ. Σημαντικές και πολύμορφες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος της εθνικής οικονομίας -πρώτα και κύρια της ΔΕΗ- απο τις κυβερνητικές επιλογές, στα πλαίσια των κοινοτικών πολιτικών "απελευθέρωσης" της ηλεκτρικής ενέργειας (σελίδες 14 - 15)

ΚΑΜΠΑΝΙΑ για την κοινωνική πολιτική σ' όλη την Ελλάδα ξεκινάει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, μια καμπάνια που θα κορυφωθεί με ημερίδα στα πλαίσια της 8ης του Μάρτη 1999. Οχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως Μακεδονία, Πελοπόννησο, Κρήτη, όπου θα γίνουν ημερίδες με βάση τα τοπικά προβλήματα. Ηδη, αρμόδια επιτροπή έχει αρχίσει να ετοιμάζει μικρή έκδοση, που θα περιέχει τι δικαιούνται οι γυναίκες (εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και προνοιακά δικαιώματα) και τι τους παίρνουν πίσω (σελίδα 38)

Η στρατιωτική πολιορκία ενάντια στη Ρωσία αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής των ιμπεριαλιστών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του ΝΑΤΟ. Οι προετοιμασίες για τη διαβόητη προς Ανατολάς διεύρυνση των στρατιωτικών δομών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, με το παραπλανητικό σύνθημα "Συνεργασία για την Ειρήνη", προχωρούν μεθοδικά και ανεμπόδιστα... (σελίδες 46 - 47)

ΕΝΑΝ υπνόσακο στον ώμο, στην καλύτερη περίπτωση, και δρόμο. Η, μάλλον, για την ακρίβεια, στο δρόμο, σε αναζήτηση μιας σκεπαστής σκάλας, μιας, καλά προφυλαγμένης από το αγιάζι, γωνίας, ενός σημείου που θα επωφελείται του εξαερισμού κάποιου κλειστού χώρου ή, αν είσαι πολύ τυχερός, ενός σταθμού του μετρό, όταν και εφόσον η κυβέρνηση της Γαλλίας κρίνει, μέσα από τα ζεστά επίσημα γραφεία της, ότι κάνει πολύ κρύο... (σελίδες 44 - 45)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ατόπημα Χριστόδουλου στην Κύπρο (2007-05-03 00:00:00.0)
Ο σκοταδισμός ξαναχτύπησε... (2005-01-11 00:00:00.0)
«Χέρι - χέρι» εκκλησία - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (2002-10-16 00:00:00.0)
Δεν τον καλέσαμε εμείς τον πάπα αλλά... (2001-03-22 00:00:00.0)
Νέο επεισόδιο Χριστόδουλου - Χρυσόστομου (2001-01-16 00:00:00.0)
"Παπά, κάτσε φρόνιμα"! (1999-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ