Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο επεισόδιο Χριστόδουλου - Χρυσόστομου

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου με τον μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο σημειώθηκε χθες, με αφορμή συνέντευξη του δεύτερου στην εφημερίδα «Εξουσία», όπου κατηγορεί τον αρχιεπίσκοπο για συνεργασία με τη χούντα, αλλά και για θέματα, όπως αυτό των «παπαροκάδων».

Τώρα όμως, οι μοναχοί του Νεκτάριου έχουν εξελιχθεί σε «καραγκιόζηδες», κατά τον Χρυσόστομο και ο ηγούμενος κατηγορεί τον αρχιεπίσκοπο ότι και γνώστης ήταν των δραστηριοτήτων και συμφωνούσε.

Ο Χρυσόστομος, αναφερόμενος στην εποχή που ο Χριστόδουλος ήταν αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, τον κατηγορεί ότι έδωσε στους ανθρώπους της χούντας πληροφορίες για το πώς θα μπορούσαν να αποκαθηλώσουν τον τότε αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Επισημαίνει δε ότι ο αρχιεπίσκοπος επηρεάζεται από το περιβάλλον του και αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περίπτωση του ηγούμενου Νεκτάριου Μουλατσιώτη και στο φαινόμενο των «ροκ παπάδων». «O αρχιεπίσκοπος, αναφέρει ο Ζακύνθου, φέρει ακέραιη την ευθύνη. Επρεπε να είχε αντιδράσει από την πρώτη στιγμή, και τώρα ο Μουλατσιώτης τον κατηγορεί πως ο αρχιεπίσκοπος και ήταν γνώστης και συμφωνούσε».

Η αντίδραση του αρχιεπισκόπου ήρθε διά του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χ. Κονιδάρη, ο οποίος, σε δήλωσή του, αναφέρει:

«Εάν ως διαφορετική αντίληψη και άποψη για διάφορες ενέργειες και κινήσεις μέσα στην Εκκλησία νοείται η διάδοση ισχυρισμών καθ' όλα ψευδών, τότε εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται την ποιότητα και το ύφος του υποτιθέμενου διαλόγου. Η καλλιέργεια εντυπώσεων με την αρωγή λεκτικών πυροτεχνημάτων, στο γνωστό πλαίσιο της επιδίωξης εκμετάλλευσης των δημοκρατικών ευαισθησιών του λαού μας, και οι βαρύγδουπες αποκαλύψεις που δε συνοδεύονται από στοιχεία, αποκαλύπτουν τελικά τα πραγματικά κίνητρα όσων με τέτοιο πάθος δηλώνουν ότι κόπτονται για την Ιστορία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ