Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Φοιτητές και στρατευμένοι να γυρίσουν στην πατρίδα

Να βάλει τέρμα στα δάκρυα των γονιών φοιτητών και στρατευμένων Ελλήνων με την άμεση επιστροφή τους στην πατρίδα, καλεί την κυβέρνηση η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας με χτεσινή ανακοίνωσή της στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση επισημαίνει την τραγική μοίρα που επιφύλαξαν οι εγκληματικοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία στο λαό της μαρτυρικής χώρας, αλλά και στους λαούς των γειτονικών χωρών και τονίζει ότι ο ακήρυχτος αυτός πόλεμος «δεν είχε στόχο τον τότε Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, αλλά τη διά της βίας υποταγή των λαών της Βαλκανικής στα σχέδια των ΗΠΑ».

Η ανακοίνωση καταδικάζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που «με ένοχη σιωπή ή με μισόλογα απαντά στις καταγγελίες του ελληνικού λαού για τον βρώμικο πόλεμο και τις μακροχρόνιες συνέπειές του. Προσπαθούν τώρα να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ραδιενεργά κατάλοιπα... Η ζωή όμως ήρθε να αποδείξει την υποκρισία ή τη δήθεν άγνοια των πρωθυπουργών και υπουργών...».

Σχετικά με τη στάση του Ελληνα πρωθυπουργού και των υπουργών του, η ανακοίνωση τονίζει: «Δεν μπορούμε να μην καταγγέλλουμε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, που σαν άστοργοι ΠΑΤΡΙΟΙ ανάγκασαν τα παιδιά μας να ξαναγυρίσουν στις μολυσμένες από το απεμπλουτισμένο ουράνιο Σχολές για να συνεχίσουν τις σπουδές τους» και καταλήγει με το αμείλικτο ερώτημα προς την κυβέρνηση: «Πώς οραματίζεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν τα παιδιά μας από τη Γιουγκοσλαβία; ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ή ΜΕ ΦΕΡΕΤΡΑ;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ