Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ

1933 Σχηματίζεται κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

1962 Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Καραμανλή καταθέτει η Ενωση Κέντρου, κατηγορώντας την ότι αποκρύπτει τα περί βίας και νοθείας στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

1962 Ανακοινώνεται ότι το νέο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης θα στοιχίσει 66 δισεκατομμύρια λιρέτες αντί του προϋπολογισθέντος ποσού των 15 δισεκατομμυρίων. Στο σκάνδαλο φέρεται αναμεμειγμένος ο υπουργός Αμυνας Τζούλιο Αντρεότι.

1968 Το επίσημο τέλος της βρετανικής αυτοκρατορίας ως παγκόσμιας υπερπόντιας δύναμης κηρύσσει σε μια σκυθρωπή Βουλή των Κοινοτήτων ο πρωθυπουργός Χάρολντ Ουίλσον.

1968 Ερευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο ανακοινώνει ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει η τουρκική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο με θάρρος και αποφασιστικότητα».

1972 Συρμός του «Ακρόπολις Εξπρές» της γραμμής Αθηνών - Μονάχου συγκρούεται μετωπικά με μεγάλη ταχύτητα με αμαξοστοιχία της γραμμής Αθηνών - Θεσσαλονίκης 40 χιλιόμετρα νοτίως της Λάρισας. Οι δυο συρμοί τυλίγονται στις φλόγες, με αποτέλεσμα 18 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 38 να τραυματιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ