Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

ΠΑΜΕ - ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ 

Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ σε βάρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στη Βοσνία και το Κόσσοβο, με καθυστέρηση 21 μηνών, αποδεικνύονται πολύπλευρα θανατηφόροι και επικίνδυνοι για τους λαούς ολόκληρης της Βαλκανικής και της Ευρώπης. Οι 13 θάνατοι στρατιωτών από λευχαιμία το επιβεβαιώνουν τραγικά. Τώρα, πλέον, τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι οι τόνοι απεμπλουτισμένου ουρανίου που περιέχουν οι 30.000 «ανθρωπιστικές» βόμβες του ΝΑΤΟ θα σπέρνουν τον καρκίνο στους κατοίκους της περιοχής και σε όσους φαντάρους συμμετείχαν στο βρώμικο ΝΑΤΟικό πόλεμο, για πολλά χρόνια.

Υπόλογοι γι' αυτό το διαρκές έγκλημα, είναι ο Αμερικανο-ΝΑΤΟικός και Ευρω-Ενωσιακός ιμπεριαλισμός, μαζί και οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συνέπραξαν σ' αυτό το έγκλημα. Μετά από όλα αυτά, καλούμε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας και της Τουρκίας και γενικά το ευρωπαϊκό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να αναπτύξει μαζική δυναμική αγωνιστική δράση και να απαιτήσει:

  • Την άμεση επιστροφή στις χώρες τους, όλων των στρατιωτών που συμμετέχουν στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
  • Την άμεση επιστροφή και την εγγραφή στα Πανεπιστήμια των χωρών τους, όλων των ξένων φοιτητών που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία.
  • Την υποχρεωτική παροχή από το ΝΑΤΟ, όλων των οικονομικών, επιστημονικών και τεχνικών μέσων για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν και υφίστανται και σήμερα, από τη ραδιενέργεια οι κάτοικοι και το φυσικό περιβάλλον της Βαλκανικής.
  • Την άμεση καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων.
  • Τη διάλυση όλων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών που απειλούν την ύπαρξη του πλανήτη και την ίδια την υπόσταση της ανθρωπότητας.

Για τα Συνδικάτα της Τουρκίας: Sabri Torcu

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ